Nyári receptek

Hidegkovászosuborka-krémlevesbruschettával

Hideg kovászosuborka-krémleves bruschettával

Hozzávalók
A leveshez
250 g
kovászos uborka
175 ml
kovászosuborka-lé
250 g
natúr görög joghurt
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
kapor
A bruschettához
125 g
krémsajt
1 db
paradicsom
1 csokor
petrezselyem
só, bors
4 szelet
bagett
2 ek
olívaolaj
A tálaláshoz
70 g
füstölt lazac
friss kapor

Elkészítés

A kovászos uborkát kis darabokra vágjuk, és a turmixgépbe tesszük a levével, a görög joghurttal és a fokhagymával, megsózzuk és leturmixoljuk. A krémsajtban elkeverjük az apró kockákra vágott paradicsomot, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.

A bagetteket meglocsoljuk az olívaolajjal és közepesen forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk mindkét oldalát. A kaprot finomra vágjuk és belekeverjük a levesbe. A pirítóst megkenjük a sajtkrémmel. Tányérba szedjük a levest, a bruschettával és a lazaccal tálaljuk, végül friss kaporlevéllel díszítjük.

Elkészítési idő: 10 perc

kovaszosuborka-kremleves-bruschettaval
(Fotó: Street Kitchen)

Levesek nyárra:

Hűsítő padlizsános paradicsomleves mozzarellagolyókkal

Dinnyegazpacho

Szederkrémleves

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ennél egyszerűbb és frissítőbb nyári levest nem is tudok elképzelni. Az elkészítése kb. pont annyi időt vesz igénybe, mint a recept elolvasása.

Hozzávalók

2 főre
A leveshez
250 g
kovászos uborka
175 ml
kovászosuborka-lé
250 g
natúr görög joghurt
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
kapor
A bruschettához
125 g
krémsajt
1 db
paradicsom
1 csokor
petrezselyem
só, bors
4 szelet
bagett
2 ek
olívaolaj
A tálaláshoz
70 g
füstölt lazac
friss kapor

A kovászos uborkát kis darabokra vágjuk, és a turmixgépbe tesszük a levével, a görög joghurttal és a fokhagymával, megsózzuk és leturmixoljuk. A krémsajtban elkeverjük az apró kockákra vágott paradicsomot, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.

A bagetteket meglocsoljuk az olívaolajjal és közepesen forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk mindkét oldalát. A kaprot finomra vágjuk és belekeverjük a levesbe. A pirítóst megkenjük a sajtkrémmel. Tányérba szedjük a levest, a bruschettával és a lazaccal tálaljuk, végül friss kaporlevéllel díszítjük.

Elkészítési idő: 10 perc

kovaszosuborka-kremleves-bruschettaval
(Fotó: Street Kitchen)

Levesek nyárra:

Hűsítő padlizsános paradicsomleves mozzarellagolyókkal

Dinnyegazpacho

Szederkrémleves

Ha tetszett a Hideg kovászosuborka-krémleves bruschettával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept