Pékség

Alegkirályabbsajtoscsiga

A legkirályabb sajtos csiga

Hozzávalók
A tésztához
500 g
liszt
30 g
élesztő
250 ml
víz
20 g
tejföl
1 csapott ek
A töltelékhez
250 g
fetasajt
50 g
tejföl
3 ág
rozmaring
1 tk
szárított oregánó
1 tk
szárított bazsalikom
10 szem
magozott olíva bogyó
0.25 tk
őrölt bors
0.25 tk
őrölt szerecsendió
olívaolaj a tészta megkenéséhez

Elkészítés
 
img_2942_1.JPG

30 g élesztőt egy kis langyos tejben 1 teáskanál cukorral futtassunk fel. A hozzávalókat tegyük dagasztógépbe úgy, hogy alul legyen a só, utána a liszt, tejföl, víz, végül a felfuttatott élesztő. Majd a dagasztó kar segítségével gyúrjuk tésztává és kelesszük 1-1,5 órát.

Miközben kel a tésztánk, készítsük el a krémet. A fetasajtot és a tejfölt egy villa segítségével nyomkodjuk szét, majd ízesítsük a fűszerekkel, az olíva bogyót pedig vágjuk bele.

Miután megkelt a tésztánk, nyújtsuk fél cm vastagságúra, locsoljuk meg vékonyan olívaolajjal és kenjük meg a krémmel, majd hengergessük fel, ahogyan a bejglit szoktuk. Vágjuk 2 cm vastagságúra őket, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 200 fokon 20 percig.

Tipp: Egy kis gőz hozzáadásával még ropogósabbak lesznek a csigák. Ha nincsen olyan sütőtök, ami tud egy kis gőzt adni a sütéshez, egy hőálló tálba tegyetek egy pohár vizet a sütőbe a sütés elején.

www.streetkitchen.hu

Na, akkor sorolom, jó? Bazsalikom, oregánó, rozmaring, olívabogyó és feta sajt! Kell ennél több? Gigafinom vendégváró tipp, hogy ne csak édesség legyen az asztalon. ;)

Hozzávalók

12 darabhoz
A tésztához
500 g
liszt
30 g
élesztő
250 ml
víz
20 g
tejföl
1 csapott ek
A töltelékhez
250 g
fetasajt
50 g
tejföl
3 ág
rozmaring
1 tk
szárított oregánó
1 tk
szárított bazsalikom
10 szem
magozott olíva bogyó
0.25 tk
őrölt bors
0.25 tk
őrölt szerecsendió
olívaolaj a tészta megkenéséhez
 
img_2942_1.JPG

30 g élesztőt egy kis langyos tejben 1 teáskanál cukorral futtassunk fel. A hozzávalókat tegyük dagasztógépbe úgy, hogy alul legyen a só, utána a liszt, tejföl, víz, végül a felfuttatott élesztő. Majd a dagasztó kar segítségével gyúrjuk tésztává és kelesszük 1-1,5 órát.

Miközben kel a tésztánk, készítsük el a krémet. A fetasajtot és a tejfölt egy villa segítségével nyomkodjuk szét, majd ízesítsük a fűszerekkel, az olíva bogyót pedig vágjuk bele.

Miután megkelt a tésztánk, nyújtsuk fél cm vastagságúra, locsoljuk meg vékonyan olívaolajjal és kenjük meg a krémmel, majd hengergessük fel, ahogyan a bejglit szoktuk. Vágjuk 2 cm vastagságúra őket, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 200 fokon 20 percig.

Tipp: Egy kis gőz hozzáadásával még ropogósabbak lesznek a csigák. Ha nincsen olyan sütőtök, ami tud egy kis gőzt adni a sütéshez, egy hőálló tálba tegyetek egy pohár vizet a sütőbe a sütés elején.

Ha tetszett a legkirályabb sajtos csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept