Pékség

Rongyoskifli

Rongyos kifli

Hozzávalók
170 ml
tej
50 g
élesztő
20 g
cukor
600 g
liszt
140 g
natúr joghurt
1 mk
2 db
tojás
A kenéshez
1 db
tojás
180 g
vaj

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és félrerakjuk. Egy nagyobb üstbe mérjük a lisztet, a joghurtot, a sót és a tojásokat, majd hozzáöntjük az élesztős tejet, és alaposan összekeverjük a tésztát. Egy fóliát rakunk a tetejére, és 50 percre hűtőbe rakjuk. 

A pihentetés után a tésztát kissé átgyúrjuk, majd nyolc részre osztjuk, gombóccá formázzuk, és kör alakúra nyújtjuk. A vajat 7 részre osztjuk, majd a tésztakorongokat egymásra rétegezzük úgy, hogy mindegyik réteg közé kenünk 1-1 adag vajat. Az egymásra rétegezett tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire tudjuk, majd átlósan 12 részre vágjuk. 

Mind a 12 háromszöget a szélesebb végétől haladva feltekerjük, és 3-4 ujjnyi távolságra, sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Letakarva, 30 percet kelesztjük a kifliket, majd lekenjük tojással, és 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket.

Rongyos kifli
Rongyos kifli

www.streetkitchen.hu

A rongyos kifli lényegében egy croissant, csak talán kissé rusztikusabb kinézettel és egyszerűbb elkészítési móddal. Amíg a croissant tésztájába belehajtogatjuk a vajat, és folyamatosan hűtjük, ezzel nincs annyi macera, mégis vajas, belül puha, kívül „ropogósabb”, csodás kifliket kapunk végeredményül. ;)

Hozzávalók

12 darabhoz
170 ml
tej
50 g
élesztő
20 g
cukor
600 g
liszt
140 g
natúr joghurt
1 mk
2 db
tojás
A kenéshez
1 db
tojás
180 g
vaj

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és félrerakjuk. Egy nagyobb üstbe mérjük a lisztet, a joghurtot, a sót és a tojásokat, majd hozzáöntjük az élesztős tejet, és alaposan összekeverjük a tésztát. Egy fóliát rakunk a tetejére, és 50 percre hűtőbe rakjuk. 

A pihentetés után a tésztát kissé átgyúrjuk, majd nyolc részre osztjuk, gombóccá formázzuk, és kör alakúra nyújtjuk. A vajat 7 részre osztjuk, majd a tésztakorongokat egymásra rétegezzük úgy, hogy mindegyik réteg közé kenünk 1-1 adag vajat. Az egymásra rétegezett tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire tudjuk, majd átlósan 12 részre vágjuk. 

Mind a 12 háromszöget a szélesebb végétől haladva feltekerjük, és 3-4 ujjnyi távolságra, sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Letakarva, 30 percet kelesztjük a kifliket, majd lekenjük tojással, és 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket.

Rongyos kifli
Rongyos kifli

Ha tetszett a Rongyos kifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept