A sós-köményes nosztalgiakifli házilag is egyszerűen elkészíthető. A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és megvárjuk, amíg felfut. Közben egy nagy tálba szórjuk a lisztet és a sót, ráöntjük a felfuttatott élesztős tejet és a puha vajat, és bedagasztjuk a tésztát. Mikor már szép sima, ruganyos szerkezetű, gombóccá formázzuk, és letakarva 40 percig kelesztjük.
Ezután kissé átgyúrjuk, és 5 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk belőle, letakarva 10 percig pihentetjük, majd egy kevés olajjal lekent felületen mindegyiket kb. 1,5 mm vékony, lekerekített háromszög formájúra nyújtjuk. A szélesebb oldalától a csúcsa felé haladva feltekerjük a háromszögeket és kifli alakúra hajlítjuk őket. Sütőpapíros tepsin további 30 percig kelesztjük, majd lekenjük kevés vízzel, megszórjuk sóval és köménymaggal, és mehet is 13-14 percre a 230 fokra előmelegített sütőbe, alsó-felső sütésre.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Kelesztési idő: 70 perc
- Sütési idő: 13-14 perc