Pékség

Sós-köményesnosztalgiakifliházilag

Sós-köményes nosztalgiakifli házilag

Hozzávalók
350 ml
tej
30 g
élesztő
25 g
kristálycukor
500 g
finomliszt
1 csapott tk
30 g
puha vaj
1 tk
nagy szemű só
1 ek
egész köménymag

Elkészítés

A sós-köményes nosztalgiakifli házilag is egyszerűen elkészíthető. A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és megvárjuk, amíg felfut. Közben egy nagy tálba szórjuk a lisztet és a sót, ráöntjük a felfuttatott élesztős tejet és a puha vajat, és bedagasztjuk a tésztát. Mikor már szép sima, ruganyos szerkezetű, gombóccá formázzuk, és letakarva 40 percig kelesztjük.

Ezután kissé átgyúrjuk, és 5 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk belőle, letakarva 10 percig pihentetjük, majd egy kevés olajjal lekent felületen mindegyiket kb. 1,5 mm vékony, lekerekített háromszög formájúra nyújtjuk. A szélesebb oldalától a csúcsa felé haladva feltekerjük a háromszögeket és kifli alakúra hajlítjuk őket. Sütőpapíros tepsin további 30 percig kelesztjük, majd lekenjük kevés vízzel, megszórjuk sóval és köménymaggal, és mehet is 13-14 percre a 230 fokra előmelegített sütőbe, alsó-felső sütésre.

sos-komenyes-nosztalgiakifli-hazilag-1
Sós-köményes nosztalgiakifli házilag (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Kelesztési idő: 70 perc
  • Sütési idő: 13-14 perc

Még több csodálatos kifli:

Álompuha vajas kifli

Édes túróval töltött kifli

Sajtos-baconös kifli

www.streetkitchen.hu

Friss, puha kiflik sok-sok köménymaggal. Önmagában, frissen is isteni, vagy készítsetek belőle egy príma szendvicset!

Hozzávalók

5 darabhoz
350 ml
tej
30 g
élesztő
25 g
kristálycukor
500 g
finomliszt
1 csapott tk
30 g
puha vaj
1 tk
nagy szemű só
1 ek
egész köménymag

A sós-köményes nosztalgiakifli házilag is egyszerűen elkészíthető. A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és megvárjuk, amíg felfut. Közben egy nagy tálba szórjuk a lisztet és a sót, ráöntjük a felfuttatott élesztős tejet és a puha vajat, és bedagasztjuk a tésztát. Mikor már szép sima, ruganyos szerkezetű, gombóccá formázzuk, és letakarva 40 percig kelesztjük.

Ezután kissé átgyúrjuk, és 5 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk belőle, letakarva 10 percig pihentetjük, majd egy kevés olajjal lekent felületen mindegyiket kb. 1,5 mm vékony, lekerekített háromszög formájúra nyújtjuk. A szélesebb oldalától a csúcsa felé haladva feltekerjük a háromszögeket és kifli alakúra hajlítjuk őket. Sütőpapíros tepsin további 30 percig kelesztjük, majd lekenjük kevés vízzel, megszórjuk sóval és köménymaggal, és mehet is 13-14 percre a 230 fokra előmelegített sütőbe, alsó-felső sütésre.

sos-komenyes-nosztalgiakifli-hazilag-1
Sós-köményes nosztalgiakifli házilag (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Kelesztési idő: 70 perc
  • Sütési idő: 13-14 perc

Még több csodálatos kifli:

Álompuha vajas kifli

Édes túróval töltött kifli

Sajtos-baconös kifli

Ha tetszett a Sós-köményes nosztalgiakifli házilag receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept