Pékség

Szilvalekvárosétcsokoládéspirítottdiósrugelach

Szilvalekváros étcsokoládés pirított diós rugelach

Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
200 g
hideg vaj
100 g
porcukor
250 g
hideg krémsajt
0.5 tk
350 g
liszt
Hozzávalók a töltelékhez
200 g
durvára vágott, pirított dió
250 ml
kemény szilvalekvár
200 g
étcsokoládé
Hozzávalók a lekenéshez
1 db
tojássárgája
1 ek
tej
2 ek
barnacukor
2 tk
fahéj

Elkészítés
A hideg vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a krémsajtot, a sót, eldolgozzuk és a liszttel homogén tésztává gyúrjuk. Két bucit formázunk belőle és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. A töltelékhez a diót 180 fokos légkeveréses sütőben 5 perc alatt megpirítjuk. Ha kihűlt, aprítóba tesszük az étcsokoládéval együtt, majd durvára zúzzuk. A tésztát lisztezett felületen nagyjából fél centi vastag kör alakúra nyújtjuk, megkenjük szilvalekvárral, megszórjuk a diós-csokis törmelékkel, és 12 körcikkre osztjuk. A kis háromszögeket a szélesebb oldaluk felől kifli formájúra feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket megkenjünk a tejjel elhabart tojássárgájával és fahéjas cukorral megszórjuk. 180 fokon légkeveréses programon kb. 20 percig sütjük. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is.
Tipp: A tölteléket kedvünkre variálhatjuk. Lehet krémsajtos, csokis, bármilyen lekváros, de készíthetünk akár sós rugelachot is.

www.streetkitchen.hu

Szereted a péksütiket? Akkor ezt a receptet neked találták ki! Őrülten finom, puha tészta, telis-tele töltve házi szilvalekvárral, étcsokival és még ráadásként pirított dióval is megszórtuk, úgyhogy vétek kihagyni ezt a zseniális sütit!

Hozzávalók

24 darabhoz
Hozzávalók a tésztához
200 g
hideg vaj
100 g
porcukor
250 g
hideg krémsajt
0.5 tk
350 g
liszt
Hozzávalók a töltelékhez
200 g
durvára vágott, pirított dió
250 ml
kemény szilvalekvár
200 g
étcsokoládé
Hozzávalók a lekenéshez
1 db
tojássárgája
1 ek
tej
2 ek
barnacukor
2 tk
fahéj
A hideg vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a krémsajtot, a sót, eldolgozzuk és a liszttel homogén tésztává gyúrjuk. Két bucit formázunk belőle és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. A töltelékhez a diót 180 fokos légkeveréses sütőben 5 perc alatt megpirítjuk. Ha kihűlt, aprítóba tesszük az étcsokoládéval együtt, majd durvára zúzzuk. A tésztát lisztezett felületen nagyjából fél centi vastag kör alakúra nyújtjuk, megkenjük szilvalekvárral, megszórjuk a diós-csokis törmelékkel, és 12 körcikkre osztjuk. A kis háromszögeket a szélesebb oldaluk felől kifli formájúra feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket megkenjünk a tejjel elhabart tojássárgájával és fahéjas cukorral megszórjuk. 180 fokon légkeveréses programon kb. 20 percig sütjük. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is.
Tipp: A tölteléket kedvünkre variálhatjuk. Lehet krémsajtos, csokis, bármilyen lekváros, de készíthetünk akár sós rugelachot is.

Ha tetszett a Szilvalekváros étcsokoládés pirított diós rugelach receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept