Leveles tésztás sütik

Szőlőscsigaboltilevelestésztából

Szőlős csiga bolti leveles tésztából

Hozzávalók
110 g
puha vaj
70 g
kristálycukor
250 g
piros szőlő
1 csomag
bolti, élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A puha vajat összekeverjük a cukorral. A szőlőszemeket megmossuk, majd a nagyobb szemeket negyedekbe vagy félbevágjuk, és ha szeretnénk, az esetleges magokat is kiszedjük belőlük, mert úgy élvezhetőbb lesz a süti. 

A tésztát kitekerjük, megkenjük a cukros-vajas krémmel és megszórjuk a szőlőszemekkel. Az egyik rövidebbik oldalánál fogva feltekerjük, majd kb. 1,5 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, 3-4 cm távolságra egymástól, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. A tetejét megszórjuk porcukorral, és már tálalhatjuk is. 

szolos-csiga-bolti-tesztabol
Szőlős csiga bolti leveles tésztából (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-25 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Szerinted is a csiga az egyik legjobb péksüti? Egyetértünk! Éppen ezért van oylan sok receptünk a szőlős csigán túl is, amit kipróbálhatsz!

Klasszik pizzás csiga

Téli fűszeres csiga

Kakaós csiga bolti leveles tésztából

www.streetkitchen.hu

A Szőlős receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A szőlőszezonban nem feltétlenül jut eszünkbe, hogy sütikbe is használhatjuk ezt az őszi gyümölcsöt, pedig tényleg zseniális desszerteket lehet belőle létrehozni. Pont, mint amilyen ez a szőlős-vajas édes csiga is!

pictogram

Vega

Hozzávalók

12 darab csigához
110 g
puha vaj
70 g
kristálycukor
250 g
piros szőlő
1 csomag
bolti, élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
porcukor a szóráshoz

A puha vajat összekeverjük a cukorral. A szőlőszemeket megmossuk, majd a nagyobb szemeket negyedekbe vagy félbevágjuk, és ha szeretnénk, az esetleges magokat is kiszedjük belőlük, mert úgy élvezhetőbb lesz a süti. 

A tésztát kitekerjük, megkenjük a cukros-vajas krémmel és megszórjuk a szőlőszemekkel. Az egyik rövidebbik oldalánál fogva feltekerjük, majd kb. 1,5 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, 3-4 cm távolságra egymástól, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. A tetejét megszórjuk porcukorral, és már tálalhatjuk is. 

szolos-csiga-bolti-tesztabol
Szőlős csiga bolti leveles tésztából (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-25 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Szerinted is a csiga az egyik legjobb péksüti? Egyetértünk! Éppen ezért van oylan sok receptünk a szőlős csigán túl is, amit kipróbálhatsz!

Klasszik pizzás csiga

Téli fűszeres csiga

Kakaós csiga bolti leveles tésztából

Ha tetszett a Szőlős csiga bolti leveles tésztából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept