Hirdetés

Coleslaw, az amcsik káposztasalátája

Hirdetés

Coleslaw, az amcsik káposztasalátája

Csirkeszárnyak, burgerek, BBQ szendvicsek és mindenféle grillkaják alapvető kísérője. Nem nagy ügy összedobni, mindenképp próbáljátok ki!
Hirdetés

Hozzávalók:

A majonézhez:

  • 3 tojássárgája
  • 1 tk mustár
  • 1 tk só
  • 1 tk őrölt fehérbors
  • 6 dl semleges ízű étolaj
  • kb 1 tk citromlé
  • 1 tk jéghideg víz

A salátához:

  • 1kg káposzta
  • 20dkg répa
  • 2ek almaecet
  • 2 tk porcukor
  • Só, fehérbors
  • 2dl habtejszín

img_8264.JPG

A tojássárgáját, mustárt, sót és borsot kézi habverővel kikeverjük. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, ügyelve arra, hogy a végén is nagyon vékony sugárban kerüljön bele és jól dolgozzuk ki. Közben többször megállva hozzáadunk pár csepp citromlevet is, majd tovább keverjük. A vége felé hozzáadunk egy kis hideg vizet is, hogy krémesebb legyen. Amikor az összes olajat felvette a majonéz és összeáltt, beállítjuk az ízeket: sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és adjunk hozzá még egy kis citromlevet, vagy mustárt.

Egy káposztának kikapjuk a torzsáját, majd apró darabokra vágva beletesszük egy tálba. Reszelt sárgarépát adunk még hozzá, majd a házi majonéz felét is hozzáadjuk Porcukrot, fehérborecetet és egy kis fehérborsot pakolunk még bele, majd az egészet összeforgatjuk. Elkeverjük benne a tejszínt is és ezzel a coleslaw saláta el is készült.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások