Levesek

Cukkinikrémlevestejföllel

Cukkinikrémleves tejföllel
ukkini krémleves tejföllel tálban, asztalon

Hozzávalók
3 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(kb. 130 g/fej)
600 g
cukkini
150 g
sárga burgonya
6 gerezd
fokhagyma
bors ízlés szerint
1 l
alaplé
1 csokor
friss bazsalikom
½ csokor petrezselyem
300 g
tejföl
1 db
citrom leve

Elkészítés
  1. A cukkini krémleves tejföllel elkészítéséhez az olajat felhevítjük egy lábasban, majd beledobjuk a durvára vágott vöröshagymát és alaposan lepirítjuk.

  2. Ezután mehet bele a feldarabolt cukkini, a megtisztított, felkockázott burgonya, majd 4-5 percig pirítjuk. 

  3. Beledobjuk a felcikkezett fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével és 20 percig főzzük.

  4. A főzés utolsó 5 percébe hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha szeretnénk, átszűrhetjük.

  5. Ezután egy-két merőkanálnyi levest kikeverünk a tejföllel és a citrom levével, majd visszaöntjük a levesbe, kikeverjük, és még egyet forralunk rajta.

www.streetkitchen.hu

Ha van a hűtődben egy-két elárvult cukkini, és valami gyors, krémes, de mégis frissítő levesre vágysz, ez a recept neked szól. A cukkinikrémleves tejföllel egyszerre selymes és üdítő, pár egyszerű hozzávalóból készül, és tökéletes nyári ebéd vagy könnyű vacsora lehet. Jól behűtve hidegen is működik, de melegen kanalazva is igazi komfort kaja – ráadásul pofonegyszerű elkészíteni.

A cukkini az egyik legsokoldalúbb nyári alapanyag, ami technikailag egy gyümölcs, mégis úgy szeretjük, mint a legjobb zöldséget. Ráadásul a víztartalma kiemelkedően magas, ezért szuper választás, ha könnyű, frissítő fogásra vágysz. Ez a krémleves egyszerű, de nagyon jól hozza a nyári hangulatot, a tejföl pedig lágyítja és krémesebbé teszi az egészet. Hidegen is működik, szóval tökéletes megoldás egy forró napon.

Hozzávalók

4 főre
3 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(kb. 130 g/fej)
600 g
cukkini
150 g
sárga burgonya
6 gerezd
fokhagyma
bors ízlés szerint
1 l
alaplé
1 csokor
friss bazsalikom
½ csokor petrezselyem
300 g
tejföl
1 db
citrom leve

Elkészítés

  1. A cukkini krémleves tejföllel elkészítéséhez az olajat felhevítjük egy lábasban, majd beledobjuk a durvára vágott vöröshagymát és alaposan lepirítjuk.

  2. Ezután mehet bele a feldarabolt cukkini, a megtisztított, felkockázott burgonya, majd 4-5 percig pirítjuk. 

  3. Beledobjuk a felcikkezett fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével és 20 percig főzzük.

  4. A főzés utolsó 5 percébe hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha szeretnénk, átszűrhetjük.

  5. Ezután egy-két merőkanálnyi levest kikeverünk a tejföllel és a citrom levével, majd visszaöntjük a levesbe, kikeverjük, és még egyet forralunk rajta.

Ha tetszett a Cukkinikrémleves tejföllel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept