A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
Zé deluxe rántotthúsos szendvicse (2 szendvicshez)
A kovászos uborkasalátához
- 3 db kovászos uborka
- 2 ek majonéz
- Kevés friss kapor
- Kevés snidling
- 1 csapott tk porcukor
- ½ db citrom leve
A sörtésztában sült csirkecsíkokhoz
- 1 púpozott ek keményítő
- 3 púpozott ek liszt
- ½ csomag sütőpor
- Só, bors
- 1 db nagy tojás
- 2 ½ dl jéghideg sör
- 35 dkg csirkemell filé
Az összeállításhoz
- 2 db buci/zsemle/császárzsemle
- 8 dkg cheddar, vagy más jól olvadó sajt
- 4 - 5 db salátalevél
Almás-körtés cobbler (4 főre)
- 3 db körte
- 3 db alma
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 ek barnacukor
- ½ tk fahéj
- ½ db narancs leve
- ½ db citrom leve + héja
- 25 dkg liszt
- 5 dkg kristálycukor + a szóráshoz a tetejére
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 ½ dl tejszín
- pici só
Deluxe rántott húsos szendvics és almás cobbler
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
Zé deluxe rántotthúsos szendvicse (2 szendvicshez)
A kovászos uborkasalátához
- 3 db kovászos uborka
- 2 ek majonéz
- Kevés friss kapor
- Kevés snidling
- 1 csapott tk porcukor
- ½ db citrom leve
A sörtésztában sült csirkecsíkokhoz
- 1 púpozott ek keményítő
- 3 púpozott ek liszt
- ½ csomag sütőpor
- Só, bors
- 1 db nagy tojás
- 2 ½ dl jéghideg sör
- 35 dkg csirkemell filé
Az összeállításhoz
- 2 db buci/zsemle/császárzsemle
- 8 dkg cheddar, vagy más jól olvadó sajt
- 4 - 5 db salátalevél
Almás-körtés cobbler (4 főre)
- 3 db körte
- 3 db alma
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 ek barnacukor
- ½ tk fahéj
- ½ db narancs leve
- ½ db citrom leve + héja
- 25 dkg liszt
- 5 dkg kristálycukor + a szóráshoz a tetejére
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 ½ dl tejszín
- pici só
Zé deluxe rántotthúsos szendvicse
Két dologtól lesz igazán meggyőző ez a szendvics: az egyik a kovászos uborka saláta, a másik pedig a ropogós sörtésztában megsütött csirkecsíkok. Jó, azért a bucira rásütött cheddar sajt sem gyenge, az összhatás azonban egészen egyszerűen frenetikus.
Az uborkasalátával kezdjük. Ehhez az uborkákat kis kockákra vagdossuk és beledobjuk egy tálba. Hozzádobjuk a kovászos uborka mellett megsavanyodott kis fokhagymagerezdet. Hozzáadjuk a majonézt, majd beízesítjük a finomra vágott kaporral, snidlinggel, a porcukorral és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk és már meg is vagyunk. Dobjuk be a hűtőbe, amíg megsütjük a csirkéket.
Ehhez előszöris összeállítjuk a sörtészta alapját. Egy tálba tesszük a száraz hozzávalókat, az egész tojást, majd a sörből kb fél decit. Ezt elkezdjük csomómentesre keverni, majd ha ez megvan, jöhet a többi sör. Ha elértük a palacsinta tészta szerű állagot, akkor rátérhetünk a csirkékre. Ehhez a csirkemell filét vékony csíkokra vágjuk, majd egy sózzuk, borsozzuk és alaposan összeforgatjuk az egészet. Belemártjuk a sörtésztába a csirkecsíkokat és 180 fokosra hevített olajba dobjuk őket, ahol addig bent is maradnak, amíg nem kapnak szép aranybarna színt. A ropogósra sült csirkecsíkokat félretesszük egy itatóspapírra és már jöhet is az összeállítás!
Ehhez félbevágjuk a zsemlénket és mindkét felét alaposan megpakoljuk reszelt cheddar sajttal és arccal lefelé beledobjuk őket egy forróra hevített, száraz serpenyőbe. A sajt rövid idő alatt rásül a zsömlére: egy lapátkával alájuk nyúlunk és figyelve, hogy ne vessünk véget a zsömle és a sült sajtréteg csodálatos barátságának, az egészet egy határozott mozdulattal egy vágódeszkára, vagy a tányérunkra hajítjuk. A zsömlére pakolunk egy kevés salátát, a csirkecsíkokból jónéhány darabot, majd az egészet megkoronázzuk a kovászos uborkás salátával. Végül a bucink tetejével zárjuk az etűdöt és már készen is vagyunk! Jöhet a desszert.
Almás-körtés cobbler
Szaftos gyümölcsök, rajta pedig egy ropogós kekszréteg – a kettő összesül és így készül a világ egyik legnépszerűbb, legfinomabb és legegyszerűbb sütije.
A gyümölcsök magházát eltávolítjuk és kis kockákra vágva bedobjuk őket egy tepsibe. Megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, a keményítővel, majd hozzáadjuk a citrom és narancs levét, valamint a citrom lereszelt héját. Az egészet alaposan összeforgatjuk, félretesszük és összedobjuk a tésztát.
Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a hideg vajat. Kézzel, vagy egy robotgép segítségével addig keverjük, amíg morzsalékos állagot nem kapunk. A tejszínben elkeverjük a tojást, majd ezt is a morzsás alaphoz adjuk. Egy újabb keverés következik és már meg is van a tésztánk.
A tésztából kupacokat dobálunk a gyömölcsök tetejére. Mindegyik tetejét megszórjuk egy kis barnacukorral és mehet is be az egész a sütőbe 180 fokra 45-50 percre, amíg a tészta szép aranybarna színt kap.