Hirdetés

Ez itt a világ legjobb tojásos reggelije

Hirdetés

Ez itt a világ legjobb tojásos reggelije

Hirdetés

Ez nem csak egy egyszerű tojásos étel, hiszen telepakoltuk mindenféle jóval, mint például a prágai sonka, kecskesajt, és sok zöldség. Készítsétek mindenképp!

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 db kápiapaprika (vagy pritamin)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 db újhagyma
  • 8-10 tojás
  • 10 dkg prágai sonka
  • 5 dkg kecskesajt (vagy feta)
  • 5 dkg olajbogyó
  • 4 ciabatta zsemle
  • 5 dkg bébispenót
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj

frittata.jpg

A sütőt izzítsátok be 200 fokra. A zöldségeket vágjátok nagyobb darabokra és kevés olajon kezdjétek el párolni egy serpenyőben. Kevés só és bors mehet rá. A tojásokat lazán verjétek fel, sózzátok meg és öntsétek rá a zöldségekre. Kezdjétek el sütni közepes lángon a tűzhelyen. Ne kevergessétek! Nagyobb darabokra tépkedve dobáljátok rá a tojásra a prágai sonkát és szórjátok meg morzsolt kecskesajttal és az olívabogyóval. Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, serpenyőstül rakjátok be a sütőbe és süssétek addig, amíg kb. dupla magasságúra emelkedik és a közepe is rendesen megszilárdul, ez kb. 10-12 perc. Közben egy aprítógépbe dobjatok be egy feldarabolt paradicsomot, egy gerezd fokhagymát és egy kevés sót. Turmixoljátok össze az egészet. Csináltatok egy paradicsom-salsát! A bébispenótot mossátok meg és egy tálban forgassátok össze a balzsamecettel és az olívaolajjal. A ciabattákat vágjátok félbe és pirítsátok meg. Kenjétek meg a friss salsával. A kész frittatát vágjátok négy részre, dobjátok bele a ciabattába, nyomassatok rá egy kevés bébispenótot, majd az egészet gondolkodás nélkül faljátok fel.

frittataszendvics2.jpg
Fotó: Puskás Nóri

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?