Hozzávalók
A sült kelbimbó püréhez
- 25 dkg friss kelbimbó
- 5 dkg paszternák
- só
- bors
- olívaolaj
- 2 ½ dl tej
- 20 g vaj
- 1 tk citromlé
A meleg kelbimbósalátához
- 25 dkg friss kelbimbó
- 10 dkg szikkadt kenyér
- 4 szelet bacon
- 1 marék dió
A fűszeres csirkemellhez
- 4 db kisebb csirkemell
- olaj
- só
- Rasel Hanout fűszerkeverék
Hozzávalók
A sült kelbimbó püréhez
- 25 dkg friss kelbimbó
- 5 dkg paszternák
- só
- bors
- olívaolaj
- 2 ½ dl tej
- 20 g vaj
- 1 tk citromlé
A meleg kelbimbósalátához
- 25 dkg friss kelbimbó
- 10 dkg szikkadt kenyér
- 4 szelet bacon
- 1 marék dió
A fűszeres csirkemellhez
- 4 db kisebb csirkemell
- olaj
- só
- rasel hanout fűszerkeverék
A sült kelbimbó püréhez:
Az alaposan megmosott kelbimbókat kettévágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk. Mellédobjuk a szintén darabokra vágott paszternákot is. Sózzuk borsozzuk, meglocsoljuk jó minőségű olívaolajjal és 180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A megsült kelbimbót és paszternákot turmixgépben vagy botmixerrel krémesre pürésítjük a tejjel, vajjal, citromlével és szükség szerint még utóízesítjük.
A meleg kelbimbósalátához:
A megmosott kelbimbókat félbevágjuk, kivágjuk a torzsájukat, és leveleire bontjuk. A szikkadt kenyeret beleszórjuk egy aprítógépbe és gyorsan morzsává zúzzuk. A bacont egy közepesen forró serpenyőben szép ropogósra pirítjuk és félretesszük. Egy marék diót apróra vágunk, majd a bacon zsírján megpirítjuk. Rászórjuk a kenyérmorzsát majd aranybarnára pirítjuk. A lepirult dióra és morzsára rászórjuk a kelbimbóleveleket és a feldarabolt bacont, kicsit sózzuk, borsozzuk és az egészet intenzíven átpirítjuk a serpenyőben.
A fűszeres csirkemellhez:
A csirkemellet sózzuk borsozzuk és az olajjal együtt bedörzsöljük a fűszerkeverékkel.
Forró serpenyőben felhevítjük az olajat és a befűszerezett csirkemelleket 30 másodpercenként megfordítva sütni kezdjük, egészen addig amíg egy szép kérget nem sütünk rájuk, miközben a belsejük nem készül még el teljesen (ehhez összesen kb. 2-2 percig kell őket sütni oldalanként). A csirkét a serpenyővel együtt 130 fokos sütőbe dobjuk, ahol 15 perc alatt készülnek el.
Ha megsült a csirke jöhet a tálalás: szétterítünk egy adag kelbimbó pürét a tányéron, és erre pakolunk egy adagot a baconös salátából. A tetejére helyezzük a fűszeres csirkemellet és az egészet meglocsoljuk jófajta olívaolajjal!