Hirdetés

Fűszeres csirkemell és kelbimbó kétféleképpen

Hozzávalók

4
személyre
+

A sült kelbimbó püréhez

25 dkg friss kelbimbó
5 dkg paszternák
só 
bors
olívaolaj
2 ½ dl tej
20 g vaj
1 tk citromlé

A meleg kelbimbósalátához

25 dkg friss kelbimbó
10 dkg szikkadt kenyér
4 szelet bacon
1 marék dió

A fűszeres csirkemellhez

4 db kisebb csirkemell
olaj
Rasel Hanout fűszerkeverék
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fűszeres csirkemell és kelbimbó kétféleképpen

A csirkemellet sokan unalmas, ízetlen, száraz húsnak tartják. Ha így készítitek el, akkor viszont garantáltan nem lesz vele problémája senkinek: a lényeg a sütés módja, a jól eltalált fűszerkeverék és a köret. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+

A sült kelbimbó püréhez

25 dkg friss kelbimbó
5 dkg paszternák
só 
bors
olívaolaj
2 ½ dl tej
20 g vaj
1 tk citromlé

A meleg kelbimbósalátához

25 dkg friss kelbimbó
10 dkg szikkadt kenyér
4 szelet bacon
1 marék dió

A fűszeres csirkemellhez

4 db kisebb csirkemell
olaj
Rasel Hanout fűszerkeverék
Bevásárlólistához adom

 

A sült kelbimbó püréhez:

Az alaposan megmosott kelbimbókat kettévágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk. Mellédobjuk a szintén darabokra vágott paszternákot is. Sózzuk borsozzuk, meglocsoljuk jó minőségű olívaolajjal és 180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A megsült kelbimbót és paszternákot turmixgépben vagy botmixerrel krémesre pürésítjük a tejjel, vajjal, citromlével és szükség szerint még utóízesítjük.

A meleg kelbimbósalátához:

A megmosott kelbimbókat  félbevágjuk, kivágjuk a torzsájukat, és leveleire bontjuk. A szikkadt kenyeret beleszórjuk egy aprítógépbe és gyorsan morzsává zúzzuk. A bacont egy közepesen forró serpenyőben szép ropogósra pirítjuk és félretesszük. Egy marék diót apróra vágunk, majd a bacon zsírján megpirítjuk. Rászórjuk a kenyérmorzsát majd aranybarnára pirítjuk. A lepirult dióra és morzsára rászórjuk a  kelbimbóleveleket és a feldarabolt bacont, kicsit sózzuk, borsozzuk és az egészet intenzíven átpirítjuk a serpenyőben.

A fűszeres csirkemellhez:

A csirkemellet sózzuk borsozzuk és az olajjal együtt bedörzsöljük a fűszerkeverékkel.

Forró serpenyőben felhevítjük az olajat és a befűszerezett csirkemelleket  30 másodpercenként megfordítva sütni kezdjük, egészen addig amíg egy szép kérget nem sütünk rájuk, miközben a belsejük nem készül még el teljesen (ehhez összesen kb. 2-2 percig kell őket sütni oldalanként). A csirkét a serpenyővel együtt 130 fokos sütőbe dobjuk, ahol 15 perc alatt készülnek el.

Ha megsült a csirke jöhet a tálalás: szétterítünk egy adag kelbimbó pürét a tányéron, és erre pakolunk egy adagot a  baconös salátából. A tetejére helyezzük a fűszeres csirkemellet és az egészet meglocsoljuk jófajta olívaolajjal!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások