Ez a torta pont ezért jött létre, mert itt a stúdióban kb. két hete azért reklamált mindenki, hogy mikor eszünk már egy jó csokitortát.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Egy másik tálban összeöntjük a folyékony hozzávalókat: a kefírt, a vanília kivonatot és az olajat és jól összekeverjük.
A vajat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot és habosra keverjük. Egyszer spatulával is átforgatjuk, hogy ne tapadjon semmi az edény falához. Egyesével beledolgozzuk a tojássárgákat és az egész tojásokat, és az egészet habosra keverjük, amíg legalább a kétszeresére nő a massza mennyisége. Ehhez a tojásos alaphoz felváltva, lassú keverés mellett hozzáadjuk a nedves, illetve a száraz hozzávalókat és addi keverjük, amíg selymes állagú tésztát kapunk.
3 részre osztjuk és kivajazott, kilisztezett (22-23 cm-es) tortaformákba öntjük a masszát. 175 fokos sütőben 35-40 perc készre sütjük a tortalapokat – a két rácson egyszer megcseréljük a tortaformákat, hogy egyenletesen süljenek.
A csokikrémhez gyöngyöző víz felett megolvasztjuk a csokoládét és a mézet. Közben robotgéppel habosra verjük a vajat a porcukorral.

A tejfölt a sóval és a vanília kivonattal szintén a víz felett éppen hogy csak átmelegítjük, hogy a csokihoz keveréskor ne ugorjon össze. Ha langyos a tejföl, hozzákeverjük az olvasztott csokoládéhoz, és fényesre kikeverjük, végül pedig összedolgozzuk a cukros vajas masszával is. Kb. fél órára a hűtőbe tesszük, hogy kissé megszilárduljon, lehűljön, de kenhető maradjon a krém.
A kihűlt tortalapokat egyenként kettévágjuk, hogy 6 lapot kapjunk. Az első lapot tortatálra tesszük és megkenjük annyi krémmel, ami kb. a tortalap magasságának felel meg. Erre kerül a következő lap és a következő adag krém, egészen addig, amíg a végén a torta tetejére kerül az utolsó lap. Az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel. 1-2 órát hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni, mielőtt felszeleteljük.