
Halételek
Gravlax
Nem hinném, hogy a friss lazacot bármilyen más elkészítési móddal látványosabbá és finomabbá lehetne varázsolni, mint ezzel a recepttel. Mivel két napig hűtőben kell érlelni, ne a vendégek érkezése előtt 1 órával találjátok ki, hogy ez még lemaradt. Leginkább hideg előételnek tudom elképzelni, de elegáns nyitott szendvicseket is csinálhattok belőle!
Hozzávalók
6 - 8 adaghoz
1 db
egész lazacfilé (szálkázva, bőr nélkül, kb. 60−70 dkg)
1 db
kisebb cékla
1 marék
durva szemű tengeri só
1 tk
durvára őrölt fekete bors
1 dl
vodka
1 púpozott ek
barna cukor
1 csokor
friss kapor
1 tk
egész koriander
1 db
lime

Ha tetszett a Gravlax receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák
Címkék, kategóriák
Megfőzték, értékelték
Legfrissebb receptek
Összes recept
Legfrissebb receptek
Összes recept