Megúszós sütik

Kókuszoseperhab

Kókuszos eperhab

Hozzávalók
A keksz alaphoz
150 g
zabkeksz
50 g
kókuszreszelék
A pohárkrémhez
500 ml
kókuszkrém
1 db
vanília rúd kikapart magja
4 db
lapzselatin
350 g
eper
50 g
eper a díszítéshez
100 g
cukor
1 db
citrom reszelt héja

Elkészítés
A kekszes alaphoz a kókuszreszeléket serpenyőben megpirítjuk. A zabkekszet késes aprítóban összezúzzuk vagy egy nyújtófa segítségével apróra törjük és összeforgatjuk a kettőt. A krémhez a kókuszkrémet egy tálba öntjük és hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait. A lapzselatint jéghideg vízbe áztatjuk a csomagolása hátoldalán található utasítás szerint. Az epreket feldaraboljuk, lábasba tesszük, ráöntjük a cukrot és közepese lángon addig hevítjük, amíg a cukor el nem olvad. Turmixgéppel/botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint és forráspontig hevítjük. Belereszeljük a citromhéjat és szobahőmérsékletűre hűtjük.[caption id="attachment_12154731" align="aligncenter" width="1600"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A kókuszkrémet robotgéppel felverjük és beleforgatjuk a citromos eperpürét. Következhet a rétegezés: a poharak aljába öntjük a pirított kókuszos kekszmorzsát, körberakjuk vékony eperszeletekkel a poharat, beletöltjük a könnyed kókuszos gyümölcsös krémet és pár eperszemmel díszítjük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.

www.streetkitchen.hu

Azon a véleményen vagyunk, hogy az epret ebben az időszakban nem lehet elég kevésszer használni. Sütöttünk belőle már rengeteg mindent, de volt, hogy salátába is belepakoltunk. Most pedig egy olyan egyszerű pohárdesszerttel készültünk, amit garantáltan mind szeretni fogtok. Nem mellesleg még laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók

4 200 ml-es pohárhoz
A keksz alaphoz
150 g
zabkeksz
50 g
kókuszreszelék
A pohárkrémhez
500 ml
kókuszkrém
1 db
vanília rúd kikapart magja
4 db
lapzselatin
350 g
eper
50 g
eper a díszítéshez
100 g
cukor
1 db
citrom reszelt héja
A kekszes alaphoz a kókuszreszeléket serpenyőben megpirítjuk. A zabkekszet késes aprítóban összezúzzuk vagy egy nyújtófa segítségével apróra törjük és összeforgatjuk a kettőt. A krémhez a kókuszkrémet egy tálba öntjük és hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait. A lapzselatint jéghideg vízbe áztatjuk a csomagolása hátoldalán található utasítás szerint. Az epreket feldaraboljuk, lábasba tesszük, ráöntjük a cukrot és közepese lángon addig hevítjük, amíg a cukor el nem olvad. Turmixgéppel/botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint és forráspontig hevítjük. Belereszeljük a citromhéjat és szobahőmérsékletűre hűtjük.[caption id="attachment_12154731" align="aligncenter" width="1600"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A kókuszkrémet robotgéppel felverjük és beleforgatjuk a citromos eperpürét. Következhet a rétegezés: a poharak aljába öntjük a pirított kókuszos kekszmorzsát, körberakjuk vékony eperszeletekkel a poharat, beletöltjük a könnyed kókuszos gyümölcsös krémet és pár eperszemmel díszítjük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Ha tetszett a Kókuszos eperhab receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept