Hozzávalók
- 300 g spagetti tészta
- 2 db közepes avokádó
- 6 db fürtös koktél paradicsom
- 1 ½ ek pirított fenyőmag
- 1 ½ ek reszelt parmezán
- ½ gerezd fokhagyma
- ½ db chili paprika
- ½ csokor friss petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet só
- frissen őrölt bors
Krémes avokádós spagetti
Hozzávalók
- 300 g spagetti tészta
- 2 db közepes avokádó
- 6 db fürtös koktél paradicsom
- 1 ½ ek pirított fenyőmag
- 1 ½ ek reszelt parmezán
- ½ gerezd fokhagyma
- ½ db chili paprika
- ½ csokor friss petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet só
- frissen őrölt bors
Egy késes aprítóba kanalazzuk az avokádót. Hozzáadjuk a pirított fenyőmagot, a fokhagymát, a reszelt parmezánt, 1 evőkanál olívaolajat, a sót, borsot és az egészet összezúzzuk. Egy serpenyőt felhevítünk 1,5 evőkanál olívaolajjal és megfuttatjuk rajta a félbe vágott koktélparadicsomokat, a szárával együtt, és a karikákra vágott chilit, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy lábasban kifőzzük a spagetti tésztát. A paradicsomokat megszórjuk aprított petrezselyemmel, a paradicsomok szárát kivesszük és ráöntjük az avokádós krémet. Ezután 1-2 merőkanálnyit hozzáadunk a tészta főzővizéből. Összeforgatjuk a tésztával és egy kis reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel tálaljuk.