Hirdetés

Libamájas burger fokhagymás majonézzel és sajtchips-szel

Hirdetés

Libamájas burger fokhagymás majonézzel és sajtchips-szel

Hirdetés

Nem ez az első olyan burger nálunk, ami ízbombaként robban az ember szájában, de valószínűleg mindegyik közül ez lett a legütősebb. A nagydarab marhahúspogácsa mellett ugyanis a következő dolgok kerültek még bele: sajtchips, fokhagymás majonéz, karamellizált hagyma, libamáj és egy szelet alma is. Higgyétek el, ezeket az ízeket egy jó darabig nem fogjátok elfelejteni…

hamburger.jpg

A sajtchipshez:

  • 3-5 dkg gouda, vagy más zsíros sajt

A fokhagymás majonézhez:

  • 1 fej fokhagyma
  • 10 dkg majonéz
  • fél csokor snidling

Házi majonéz recept itt.

A karamellizált hagymához

  • 5-10 dkg salotta, vagy vöröshagyma
  • 1 ek barnacukor
  • 15- 20dkg darált marhahús
  • bors

A burgerhez még:

  • 1 szelet alma
  • 5dkg libamáj

Lereszeljük a sajtot és a felforrósított serpenyőbe  szórunk egy nagy csipetnyit. Kisütjük a  sajt zsírját és mindkét oldalát aranybarnára sütjük majd félretesszük. A fokhagymás majonézhez megtisztítjuk a fokhagymát, és a sajt maradék zsírján aranybarnára sütjük. Kevés sóval egy mozsárban szétzúzzuk, majd az apróra vágott snidlinggel együtt a majonézhez adjuk.

Forró serpenyőbe olajat locsolunk, beleszórjuk a szeletekre vágott hagymát, megszórjuk a barnacukorral és karamellizáljuk. Időnként megkeverjük, amíg a hagyma meg nem puhul.

Megformázunk egy adagnyi húst és olajozott serpenyőben ízlés szerint megsütjük. A serpenyőben sózzuk, borsozzuk és mediumra sütjük. Vajon lepirítunk pár szelet almát.

Szintén vajon lepirítjuk a libamájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha mindennel kész vagyunk összeállítjuk a hamburgert:  
A megpirított bucit megpirítjuk, megkenjük a fokhagymás majonézzel, rászórunk friss rukkolát, rátesszük a  húspogácsát, a pirított almaszeletet, a karamellizált hagymát, a sajtchipszet, a libamájat, majd a majonézzel szintén megkent  buci tetőt is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások