Hirdetés
Green Kitchen

Luxuskaja egy pizza árából: stroganoff bélszín

Hozzávalók

2
főre
+
40 dkg bélszín
50 dkg gomba
20 dkg tejföl
20 dkg tejszín
1 tk paradicsompüré
1 tk mustár
1 fej vöröshagyma (közepes)
1 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor 
3 - 4 db csemegeuborka
5 dkg savanyított gyöngyhagyma
1 db citrom
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Luxuskaja egy pizza árából: stroganoff bélszín

A Stroganoff bélszínről mindenki tudja, hogy egy nagyon pikáns, finom étel. Sokan azt is tudni vélik, hogy drága dologról van szó (elvégre bélszínt pakolunk bele), és ezért eszükbe sem jut elkészíteni. De érdemes csinálni egy gyors számolást, mielőtt rögtön a csirkés verziónak látnátok neki! Meglátjátok majd, egy házhoz szállított pizza árából fogjátok összedobni ezt a vacsit bélszínestül, gombástul, fehérborostul, köretestül. Teszteljétek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
18
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
40 dkg bélszín
50 dkg gomba
20 dkg tejföl
20 dkg tejszín
1 tk paradicsompüré
1 tk mustár
1 fej vöröshagyma (közepes)
1 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor 
3 - 4 db csemegeuborka
5 dkg savanyított gyöngyhagyma
1 db citrom
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A gombákat egy tűzforróra hevített serpenyőben, napraforgóolajon aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük egy tálba. A bélszínt vékony csíkokra vágjuk, majd kevés olajon ezt is átpirítjuk a forró serpenyőben, ügyelve arra, hogy szaftos maradjon, ne száradjon ki.  Közben sózzuk, borsozzuk és ezt is félretesszük a gomba mellé.

img_8928.jpg

A hagymát és a fokhagymát finomra vágva a serpenyőbe tesszük és adunk hozzá egy kis olajat, ha szükséges. Hozzáadunk 1-1 teáskanál mustárt és paradicsompürét, majd ezeket a hagymával és fokhagymával együtt lepirítjuk. Ha ez megtörtént, felöntjük a fehérborral és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle.

img_8917.jpg

Közben hozzáadjuk az átöblített és kis kockákra vágott csemegeuborkát és a szintén átöblített gyöngyhagymát. Egy kezeletlen héjú, vagy nagyon alaposan megtisztított citrom héjából 3 kis szeletet vágunk egy zöldséghámozóval, majd ezeket a szeleteket kis csíkokra vágva hozzáadjuk az ételhez. Elkeverjük benne a tejfölt és a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk és hagyjuk rottyanni egyet. Visszapakoljuk a korábban lepirított bélszínt és a gombákat, az egészet összeforgatjuk, majd megszórjuk  a finomra vágott petrezselyemmel. Sült krumplival, vagy rizzsel tálaljuk.

img_8926.jpg
A Stroganoff-bélszín tálalása

Ha tetszett a Stroganoff-bélszín receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások