Hozzávalók
- 40 dkg bélszín
- 50 dkg gomba
- 20 dkg tejföl
- 20 dkg tejszín
- 1 tk paradicsompüré
- 1 tk mustár
- 1 fej vöröshagyma (közepes)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 3 - 4 db csemegeuborka
- 5 dkg savanyított gyöngyhagyma
- 1 db citrom
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 40 dkg bélszín
- 50 dkg gomba
- 20 dkg tejföl
- 20 dkg tejszín
- 1 tk paradicsompüré
- 1 tk mustár
- 1 fej vöröshagyma (közepes)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 3 - 4 db csemegeuborka
- 5 dkg savanyított gyöngyhagyma
- 1 db citrom
- 1 csokor petrezselyem
A gombákat egy tűzforróra hevített serpenyőben, napraforgóolajon aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük egy tálba. A bélszínt vékony csíkokra vágjuk, majd kevés olajon ezt is átpirítjuk a forró serpenyőben, ügyelve arra, hogy szaftos maradjon, ne száradjon ki. Közben sózzuk, borsozzuk és ezt is félretesszük a gomba mellé.
A hagymát és a fokhagymát finomra vágva a serpenyőbe tesszük és adunk hozzá egy kis olajat, ha szükséges. Hozzáadunk 1-1 teáskanál mustárt és paradicsompürét, majd ezeket a hagymával és fokhagymával együtt lepirítjuk. Ha ez megtörtént, felöntjük a fehérborral és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle.
Közben hozzáadjuk az átöblített és kis kockákra vágott csemegeuborkát és a szintén átöblített gyöngyhagymát. Egy kezeletlen héjú, vagy nagyon alaposan megtisztított citrom héjából 3 kis szeletet vágunk egy zöldséghámozóval, majd ezeket a szeleteket kis csíkokra vágva hozzáadjuk az ételhez. Elkeverjük benne a tejfölt és a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk és hagyjuk rottyanni egyet. Visszapakoljuk a korábban lepirított bélszínt és a gombákat, az egészet összeforgatjuk, majd megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel. Sült krumplival, vagy rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a Stroganoff-bélszín receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!