Pékség

Mindenkinagykedvence:atökmagospogácsa

Mindenki nagy kedvence: a tökmagos pogácsa

Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
50 ml
tej
1 tk
cukor
30 g
friss élesztő
150 g
puha vaj
600 g
liszt
200 g
főtt, áttört krumpli
1 csapott ek
1 db
tojás
200 ml
tejföl
100 g
tömlős krémsajt
100 g
hántolt, pirított tökmag
Hozzávalók a lekenéshez
1 db
tojássárgája
1 ek
tej
0.5 marék
tökmag

Elkészítés
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk. Hozzáöntjük az élesztős tejet, a tejfölt, a krémsajtot és kb. 7 percig dagasztjuk. A hántolt pirított tökmagot durvára vágjuk, majd beledolgozzuk a tésztába.  Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
image does not exist

www.streetkitchen.hu

Egy kosárnyi friss, puha, meleg pogácsának azt hiszem kevesen tudunk ellenállni. Mi most extrán felturbóztuk burgonyával, krémsajttal, tejföllel és apróra vágott pirított tökmaggal is a tésztát, hogy extrafinom legyen a végeredmény! Próbáljátok ki ti is mert egyszerűen fenséges lett!

Hozzávalók

75 db-hoz, 4 cm átmérőjű szaggatóval
Hozzávalók a tésztához
50 ml
tej
1 tk
cukor
30 g
friss élesztő
150 g
puha vaj
600 g
liszt
200 g
főtt, áttört krumpli
1 csapott ek
1 db
tojás
200 ml
tejföl
100 g
tömlős krémsajt
100 g
hántolt, pirított tökmag
Hozzávalók a lekenéshez
1 db
tojássárgája
1 ek
tej
0.5 marék
tökmag
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk. Hozzáöntjük az élesztős tejet, a tejfölt, a krémsajtot és kb. 7 percig dagasztjuk. A hántolt pirított tökmagot durvára vágjuk, majd beledolgozzuk a tésztába.  Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
image does not exist

Ha tetszett a Mindenki nagy kedvence: a tökmagos pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept