Hozzávalók
- 1 db ciabatta
- 1 nagy csokor bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg tökmag
- 15 - 20 dkg darált marhahús
- 25 g mozzarella
- 3 db aszaltparadicsom
- 2 marék rukkola
- 1 db lilahagyma
- só, bors
Mozzarellával töltött olasz burger
Hozzávalók
- 1 db ciabatta
- 1 nagy csokor bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg tökmag
- 15 - 20 dkg darált marhahús
- 25 g mozzarella
- 3 db aszaltparadicsom
- 2 marék rukkola
- 1 db lilahagyma
- só, bors
A bazsalikomot, fokhagymát, olívaolajat, reszelt parmezánt, tökmagot, sót, borsot egy aprítógépben összezúzzuk. Nagy gombócokat formálunk a darált húsból és két réteg folpack közé tesszük, majd egy lábassal lenyomjuk. A kilapított hús közepére mozzarella darabokat helyezünk, majd ráhajtunk még egy kilapított húst és a széleit egy villával összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk. Forró, olajos serpenyőben megsütjük a töltött húspogácsák mindkét oldalát. A félbevágott, lepirított ciabatta alját megkenjük pestóval, majd aszalt paradicsomokat ültetünk rá. Teszünk rá egy adag rukkolát, egy húspogácsát, arra pár karika lilahagymát és pestóval megkent tetejével zárom. Egy sötét, bak sörrel tálaljuk.