Hirdetés

Tarhonyás husi + fűszer-redukció = a mai ebéded

Hirdetés

Tarhonyás husi + fűszer-redukció = a mai ebéded

Hirdetés

A sertéshús, a pirospaprika és a tarhonya országos cimborák, nagyon jól érzik magukat együtt. Mi is kedveljük ezt a triót, ezért mutatjuk be most nektek a kedvenc tarhonyás receptünket, aminek a titka (ellentétben a menzás verzióval), a kiváló minőségű alapanyag és, hogy szívvel-lélekkel készítsük. Utóbbi bullshit, de az alapanyag tényleg fontos! Nézzétek a videót!

Tarhonyás hús a’la Az Internt Szakács

IMG_0963.jpg

Hozzávalók:
• 60 dkg sertés szűz
• 40 dkg tarhonya
• 2 nagy fej vöröshagyma
• Némi paradicsom
• 1darab tv (TölteniValó) paprika
• 10 – 15 dkg húsos mangalica szalonna
• 1-2 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanálnyi kiváló minőségű kalocsai pirospaprika
• 1 adag őrölt kömény
• só, bors, ízlés szerint
• olaj, vagy sertésnek zsírja

Az apróra vágott mangalica szalonna zsírját kisütjük. Reménykedünk, hogy több lesz egy akónál (ha mégsem, kipótoljuk tetszés szerint olajjal, vagy sertésnek zsírjával). Kikapjuk a tepertőt a zsírból, és benne hirtelen üvegesre pirítjuk az apró kockára aprított vöröshagymát, és közben kevés, nagyjából egy deciliter H2O –val, vagy alaplével felöntjük, majd ezt jól el is pároljuk róla, de szaporán.

Ezek után felgyorsulnak az események. A tarhonyát ráborítjuk a vöröshagymás zsiradékra, és amíg az pirul (kis lángon) előkészítjük a további hozzávalókat.
A szűzpecsenyét, apró, fél centis kockákra vágjuk, a fokhagymát szétzúzzuk, a paprikát és a paradicsomot apró darabokra metéljük, a köményt megmozsaraljuk, vagy elővesszük a fűszeres papírzacskót, a pirospaprikát is élesítjük.

Ha mindezzel megvagyunk, szépen sorban belehelyezzük az összetevőket a már aranybarnára pirult tésztához. Először a paradicsom, paprika kombót, ezután a zúzott fokhagymát, pirospaprika őrleményt, végül a husit, és felöntjük vízzel, vagy alaplével addig, hogy bőven ellepje. Meghintjük sóval, leheletnyi borsot őrlünk rá, és lefedve főzzük, közepes lángon. Néha ránézünk, kíván-e még folyadékot. Ha igen, hát öntünk rá egy keveset. 15-20 perc múlva kész is az eledel.

IMG_0954.jpg

Egy ilyen rusztikus ételhez nem passzolhat jobban más, mint egy fűszer-redukcióval készülő ubisali! Ennek a lényege, hogy az összes összetevő íze egy eszenciaként jelenik meg, az ízek felrobbannak a szánkban! Redukciót a tarhonya mellé!!

Hozzávalók:

  • 3-4 uborka (fürtős, nem kígyó!)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl ecet
  • 1,5 dl víz
  • 2 ek cukor
  • bors

A fokhagymát felaprítjuk és beledobjuk egy lábasba. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük az ecettel és a vízzel, majd a cukorral ízesítjük. Hagyjuk redukálódni, majd amikor kellőképpen besűrűsödött, rászűrjük a felszeletelt uborkára és alaposan összeforgatjuk.

Megtálalunk, fél órán keresztül postolunk egy képet a kajáról Instagramra, majd a kihűlt ételt elfogyasztjuk. Jó étvágyat!

NÉZZÉTEK MEG AZ ÖSSZES VIDEÓNKAT, ÉS KÖVESSETEK MINKET FACEBOOKON + INSTAGRAMON!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások