Receptek

Atökéletesserpenyőstúróscsusza

A tökéletes serpenyős túrós csusza

Hozzávalók
250 g
csuszatészta
100 g
kolozsvári húsos szalonna
250 ml
tejföl
250 g
tehéntúró
1 tk
pirospaprika
1 gerezd
fokhagyma
bors
1 ek
olaj

Elkészítés
[caption id="attachment_12160827" align="aligncenter" width="768"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]A szalonnát kis kockákra vágjuk és egy serpenyőben kevés olajon közepes lángon ropogós pörccé pirítjuk. Közben a már forró, sós vízbe belenyomatjuk a csuszatésztát és megfőzzük. Ha a szalonna elérte a kívánt pirultságot, félretesszük egy tányérba, de a zsírját a serpenyőben hagyjuk. A tésztát leszűrjük és a serpenyőbe dobjuk, majd addig rázogatjuk, amíg a tészta rendesen összekeveredik a szalonna zsírjával. [caption id="attachment_12160825" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd tovább rázogatjuk, amíg rendesen lepirul a tészta egy része. Mehet rá a tejföl, a túró, egy kis só és bors, majd alaposan összerázzuk az egészet. [caption id="attachment_12160826" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]A tetejére is kanalazunk még a túróból és a tejfölből, majd megszórjuk a szalonnapörccel és egy leheletnyi pirospaprikával és jól felfaljuk!

www.streetkitchen.hu

Baconnel és pirospaprikával!

Hozzávalók

2 személyre
250 g
csuszatészta
100 g
kolozsvári húsos szalonna
250 ml
tejföl
250 g
tehéntúró
1 tk
pirospaprika
1 gerezd
fokhagyma
bors
1 ek
olaj
[caption id="attachment_12160827" align="aligncenter" width="768"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]A szalonnát kis kockákra vágjuk és egy serpenyőben kevés olajon közepes lángon ropogós pörccé pirítjuk. Közben a már forró, sós vízbe belenyomatjuk a csuszatésztát és megfőzzük. Ha a szalonna elérte a kívánt pirultságot, félretesszük egy tányérba, de a zsírját a serpenyőben hagyjuk. A tésztát leszűrjük és a serpenyőbe dobjuk, majd addig rázogatjuk, amíg a tészta rendesen összekeveredik a szalonna zsírjával. [caption id="attachment_12160825" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd tovább rázogatjuk, amíg rendesen lepirul a tészta egy része. Mehet rá a tejföl, a túró, egy kis só és bors, majd alaposan összerázzuk az egészet. [caption id="attachment_12160826" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]A tetejére is kanalazunk még a túróból és a tejfölből, majd megszórjuk a szalonnapörccel és egy leheletnyi pirospaprikával és jól felfaljuk!

Ha tetszett a tökéletes serpenyős túrós csusza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept