Az ünnepi croquembouche első lépéseként az égetett tésztához felforraljuk a vizet, a vajat, a sót és a cukrot, beleszórjuk a lisztet, majd kb. 2 percig jó erősen keverjük a láng fölött, hogy szépen összeálljon a tészta. Ha már elválik az edény falától, lehúzzuk, és áttesszük egy habverős robotgépbe. Elkezdjük keverni, hogy kicsit lehűljön, majd egymás után hozzáadjuk a tojásokat, és krémesre dolgozzuk. A masszát nyomózsákba töltjük, lyukat vágunk az aljára és 2 db, sütőpapírral bélelt tepsire kisebb gombócokat nyomunk belőle, összesen 60 darabot. A gombócok tetejét vizes kézzel picit lenyomkodjuk.
A 200 fokra előmelegített sütő aljába teszünk egy tál vizet, betoljuk a tepsit és 25 perc alatt megsütjük a gombócokat. Lekapcsoljuk a sütőt, az ajtaját kitámasztjuk egy fakanállal, és bent hagyjuk kihűlni a fánkokat.

A krémhez összekeverjük a tejet, a narancshéjat, a narancslevet, a porcukrot és a tojássárgákat. A lisztet egy lábasba szórjuk, és folyamatos keverés közben hozzáöntjük a narancsos tejet. Fontos, hogy csomómentes legyen! Még mindig folyamatosan keverve addig melegítjük a krémalapot, amíg sűrű, pudingszerű állaga lesz. Lefedjük egy műanyag fóliával, és hűtőszekrényben lehűtjük.
Miután kihűlt, a krémet robotgéppel jól átdolgozzuk, belekeverjük a mascarponét és a vajat, majd sima csöves nyomózsákba kanalazzuk. A fánkok alján kis lyukat vágunk, és a kétharmadukat megtöltjük a krémmel. A maradék fánkokba darabonként 15 g NUTELLA®-t töltünk.
Az ünnepi croquembouche összeállítása:
A cukorból egy kisebb serpenyőben, közepes lángon karamellt készítünk. A karamell segítségével elkezdjük összeragasztani a gombócokat úgy, hogy egy kb. 25 cm átmérőjű gyűrűt kapjunk, aminek a közepét is kitöltjük összeragasztott gombócokkal. Az így kapott korong tetejére egy kicsit kisebb körben ismét gombócokat rakunk, és így haladunk felfelé, míg végül egy szép kúpformát kapunk.
A maradék karamellbe villát mártunk, és vékony szálakkal megcsorgatjuk a kész croquembouche-tornyot.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Sütési idő: 25 perc
- Pihentetés: 2 óra