Saláták

Almás-zelleresburgonyasalátamézeskesudióval

Almás-zelleres burgonyasaláta mézes kesudióval

Hozzávalók
3 - 4 db
burgonya
250 g
majonéz
200 g
tejföl
2 ek
magos dijoni mustár
só, bors
1 csokor
snidling
0.5 db
citrom
100 ml
extra szűz olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
1 db
zellergumó
1 db
zöld alma
1 marék
kesudió
0.5 ek
méz

Elkészítés

A burgonyákat meghámozzuk,1 x 1cm-es hasábokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét, legyen tartása.

Almás-zelleres burgonyasaláta

A majonézt a tejföllel és magos mustárral összekeverjük, sóval, borssal és apróra vágott snidlinggel ízesítjük, majd ráfacsarjuk fél citrom levét, hozzáöntjük az olívaolajat, és apró lyukú reszelőn belereszelünk 1 gerezd fokhagymát. 

A zellert gyufa méretű vékony csíkokra vágjuk, majd a zöld almákkal is így teszünk.

A kesudiót elkeverjük a mézzel, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 5-15 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Az eddig elkészített alapanyagokat összekeverjük, majd tálalásnál megszórjuk a salátát a mézes, pörkölt kesudióval.

www.streetkitchen.hu

Na, ez volt az a saláta, amire az egész szerkesztőség annyira rákattant, hogy nagyjából 8 ember egyszerre versengett az utolsó falatokért. Ne hagyjátok ki. :D

Hozzávalók

3 - 4 főre
3 - 4 db
burgonya
250 g
majonéz
200 g
tejföl
2 ek
magos dijoni mustár
só, bors
1 csokor
snidling
0.5 db
citrom
100 ml
extra szűz olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
1 db
zellergumó
1 db
zöld alma
1 marék
kesudió
0.5 ek
méz

A burgonyákat meghámozzuk,1 x 1cm-es hasábokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét, legyen tartása.

Almás-zelleres burgonyasaláta

A majonézt a tejföllel és magos mustárral összekeverjük, sóval, borssal és apróra vágott snidlinggel ízesítjük, majd ráfacsarjuk fél citrom levét, hozzáöntjük az olívaolajat, és apró lyukú reszelőn belereszelünk 1 gerezd fokhagymát. 

A zellert gyufa méretű vékony csíkokra vágjuk, majd a zöld almákkal is így teszünk.

A kesudiót elkeverjük a mézzel, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 5-15 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Az eddig elkészített alapanyagokat összekeverjük, majd tálalásnál megszórjuk a salátát a mézes, pörkölt kesudióval.

Ha tetszett az Almás-zelleres burgonyasaláta mézes kesudióval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept