A tépett csirkés szendvics első lépéseként a salátával foglalkozunk. A coleslaw-hoz a répát és a káposztát lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk. Az összes zöldséget egy tálba dobjuk és hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük porcukorral és citromlével. A csirkét szálaira tépjük, a zöldségekhez adjuk, és az egészet jól összekeverjük.
A salátához a krumplihoz keverjük a feldarabolt koktélparadicsomokat és a madársalátát.
A salátaöntethez az olívaolajat egy befőttesüvegbe öntjük, hozzáadjuk a mustárt, a citrom levét és reszelt héját, valamint a porcukrot. Sózzuk, borsozzuk, majd lezárjuk az üveg tetejét, alaposan összerázzuk, és az így kapott emulziót ráöntjük a salátára.
A bacont egy serpenyőben, kevés olajon, közepes lángon ropogósra sütjük.
A császárzsemléket kettévágjuk, megpirítjuk a bacon visszamarad zsírjában, és jöhet az összeállítás. A zsemlék alját megpakoljuk a tépett csirkés coleslaw-val, jöhet rá pár szelet bacon, rárakjuk a tetejét, átszúrjuk egy nyárssal és mellé tálaljuk a salátát.

- Elkészítési idő: 30 perc