A áfonyás-joghurtos minikuglófhoz a puha vajjal habosra keverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd beleütjük a tojást. Ezután mehet hozzá a joghurt és a tej is, majd belereszeljük a citrom héját. Egy külön tálban a száraz hozzávalókat is összekeverjük, azaz a kétféle lisztet, a sütőport és a sót, majd a nedves hozzávalókhoz adjuk, több részletben. Ha már egynemű a masszánk, beleforgatjuk az áfonyaszemeket is.
Szilikonos minikuglóf-formába adagoljuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 45 percig sütjük.

Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 50 perc
Összesen: 55 perc
Tipp
Ha nincs minikuglóf-formánk, az sem gond, hiszen muffinformában is elkészíthető a süti.
Tipp 2
A legtöbb déligyümölcs héját különböző peszticidekkel kezelik. Ezek nemcsak kisgyermekeknek kerülendők, felnőttek számára sem javasoltak. Ezért vásárlásnál mindenképp győződjünk meg róla, hogy olyan citromot vásárolunk, aminek fogyasztásra alkalmas a héja. Ha nincs információnk erre vonatkozóan, inkább hagyjuk ki a receptből a citromhéjat.
Ajánlott életkor: A sütemény kis mennyiségben cukrot tartalmaz, így inkább 2 évesnél idősebb gyermekeknek ajánlanánk. Egyéni állapotok (allergia vagy allergiarizikó, evésproblémák stb.) esetén azonban keressünk fel szakembert, mielőtt az ételt kínálnánk gyermekünknek.