Megúszós sütik

Almáspite-kekszszendvics

Almáspite-kekszszendvics

Hozzávalók
80 g
barna cukor
100 g
puha vaj
1 tk
vaníliakivonat
2 tk
fahéj
1 csipet
(nagy)
1 db
tojás
1 tk
sütőpor
1 db
alma lereszelve
200 g
liszt
A töltelékhez
400 g
savanykás alma
50 g
barna cukor
0.25 db
citrom leve és héja
1 tk
fahéj
1 csipet
1 csomag
vaníliás cukor
250 g
mascarpone
10 g
vaj
A kekszhez

Elkészítés

A kekszhez kihabosítjuk a cukrot a vajjal, a vaníliával, a fahéjjal és a sóval. Belerakjuk a tojást, elkeverjük, majd jöhet az alma, utána pedig a sütőporos liszt. 8 kis kupacra osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kicsit korong alakúra formázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Almáspite-kekszszendvics

Az almát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kiveszünk belőle kb. 3 evőkanálnyit, amit egy lábasba rakunk és a töltelék hozzávalóival (a mascarpone kivételével) 7-8 perc alatt megpároljuk, nem baj, ha kicsit megpirul, és kihűtjük. A mascarponét kihabosítjuk, és belerakjuk az almát. A kekszek felét megtöltjük a krémmel, és befedjük a többivel. 

www.streetkitchen.hu

Ha nem akartok sokat bajlódni egy almás pitével, de mindenképpen vágytok rá, akkor süssetek kekszet. A mascarponekrémtől pedig tuti krémes lesz a végeredmény.

Hozzávalók

4 darabhoz
80 g
barna cukor
100 g
puha vaj
1 tk
vaníliakivonat
2 tk
fahéj
1 csipet
(nagy)
1 db
tojás
1 tk
sütőpor
1 db
alma lereszelve
200 g
liszt
A töltelékhez
400 g
savanykás alma
50 g
barna cukor
0.25 db
citrom leve és héja
1 tk
fahéj
1 csipet
1 csomag
vaníliás cukor
250 g
mascarpone
10 g
vaj
A kekszhez

A kekszhez kihabosítjuk a cukrot a vajjal, a vaníliával, a fahéjjal és a sóval. Belerakjuk a tojást, elkeverjük, majd jöhet az alma, utána pedig a sütőporos liszt. 8 kis kupacra osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kicsit korong alakúra formázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Almáspite-kekszszendvics

Az almát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kiveszünk belőle kb. 3 evőkanálnyit, amit egy lábasba rakunk és a töltelék hozzávalóival (a mascarpone kivételével) 7-8 perc alatt megpároljuk, nem baj, ha kicsit megpirul, és kihűtjük. A mascarponét kihabosítjuk, és belerakjuk az almát. A kekszek felét megtöltjük a krémmel, és befedjük a többivel. 

Ha tetszett az Almáspite-kekszszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept