Street Kitchen

Azörökklasszikus:lebbencsleves

Az örök klasszikus: lebbencsleves

Hozzávalók
120 g
lebbencstészta
50 ml
olaj
100 g
szalonna
2 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
1 db
1 db
erős paprika( ízlés szerint)
1 ek
pirospaprika
só, bors
0.5 fej
kisebb zellergumó
1 szál
sárgarépa
1 szál
fehérrépa
2 szál
zellerzöld
600 g
krumpli
1 csokor
petrezselyemzöld

Elkészítés
200 fokos sütőben egyenletes barnára pirítjuk a lebbencstésztát. Egy lábosban az olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, amit üvegesre pirítunk. Ezután jöhet bele a fokhagyma, a kockázott paradicsom és a paprikák. Felöntjük fél deci vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk. [caption id="" align="alignnone" width="1152"]
A lebbencsleves tálalása[/caption]15 percig pároljuk a pörköltalapot, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, majd hozzáadjuk a felkockázott répákat, a zellergumót és a zeller zöldjét. Ha felforrt, hozzáadjuk a felkockázott krumplit, majd ha újra felforrt, a pirított lebbencstésztát is. Ha a tészta megfőtt, levesszük a tűzről a levest, és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
Ha tetszett a leves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A lebbencsleves az a kaja, amit gyerekként nem feltétlenül értettünk, de aztán szépen lassan megszerettünk, aztán rájöttünk, hogy ez egy elég könnyű és alap recept, ráadásul mi lenne az emberiséggel e nélkül?

Hozzávalók

8 főre
120 g
lebbencstészta
50 ml
olaj
100 g
szalonna
2 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
1 db
1 db
erős paprika( ízlés szerint)
1 ek
pirospaprika
só, bors
0.5 fej
kisebb zellergumó
1 szál
sárgarépa
1 szál
fehérrépa
2 szál
zellerzöld
600 g
krumpli
1 csokor
petrezselyemzöld
200 fokos sütőben egyenletes barnára pirítjuk a lebbencstésztát. Egy lábosban az olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, amit üvegesre pirítunk. Ezután jöhet bele a fokhagyma, a kockázott paradicsom és a paprikák. Felöntjük fél deci vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk. [caption id="" align="alignnone" width="1152"]
A lebbencsleves tálalása[/caption]15 percig pároljuk a pörköltalapot, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, majd hozzáadjuk a felkockázott répákat, a zellergumót és a zeller zöldjét. Ha felforrt, hozzáadjuk a felkockázott krumplit, majd ha újra felforrt, a pirított lebbencstésztát is. Ha a tészta megfőtt, levesszük a tűzről a levest, és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
Ha tetszett a leves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett az örök klasszikus: lebbencsleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept