Fantasztikus desszertek

Banoffeepie-azangolokegyikkedvencpitéje

Banoffee pie - az angolok egyik kedvenc pitéje

Hozzávalók
2 db
banán
0.5
tábla étcsoki
Az alaphoz
400 g
édes keksz
1 csipet
200 g
vaj
A karamellkrémhez
170 g
sűrített tej
150 g
cukor
400 ml
habtejszín
100 ml
habtejszín

Elkészítés

A banoffee pie alapjához a kekszet és a sót egy aprítógépbe tesszük, és teljesen finomra zúzzuk. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és addig aprítjuk tovább, amíg teljesen össze nem állt. Egy 20 cm-es tortaformában elegyengetjük úgy, hogy a falára teljesen tetszőleges módon felnyomkodjuk, az egész alap kb. 5 mm vastag. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk kidermedni.

A krémhez a habtejszínt és a sűrített tejet felmelegítjük, a cukrot karamellizáljuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és folyamatos keverés mellett, nagyon óvatosan beleöntjük a sűrített tejes mixet. Addig melegítjük, lassan forralgatjuk, amíg be nem sűrűsödött, és a karamell teljesen el nem olvadt. A karamellünket hagyjuk egy nagyon kicsit hűlni, majd a tortaalapunkba öntjük, és visszatesszük a hűtőbe, amíg ki nem hűlt teljesen.

A banánokat felszeleteljük, és végigrakjuk vele a karamellt. A jéghideg habtejszínből tejszínhabot verünk egy robotgéppel vagy habverővel, aztán egy habzsákba téve a torta tetejére nyomjuk. A hűtőből kivett étcsokival vagy megreszeljük, vagy egy késsel, az élét enyhén megdöntve, magunk felé húzva csokiforgácsokat csinálunk, és ezzel szórjuk meg. Hűtőbe tesszük, amíg teljesen le nem hűlt.

Banoffee pie

www.streetkitchen.hu

A banoffee (banana és toffee = banoffee) pite az angolok egyik kreálmánya, pedig azt is hihetnénk, hogy egy amerikai cuccról van szó… A banán és karamell kedvelői ne is lapozzanak tovább, hanem essenek neki!

Hozzávalók

1 20 cm-es tortaformához
2 db
banán
0.5
tábla étcsoki
Az alaphoz
400 g
édes keksz
1 csipet
200 g
vaj
A karamellkrémhez
170 g
sűrített tej
150 g
cukor
400 ml
habtejszín
100 ml
habtejszín

A banoffee pie alapjához a kekszet és a sót egy aprítógépbe tesszük, és teljesen finomra zúzzuk. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és addig aprítjuk tovább, amíg teljesen össze nem állt. Egy 20 cm-es tortaformában elegyengetjük úgy, hogy a falára teljesen tetszőleges módon felnyomkodjuk, az egész alap kb. 5 mm vastag. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk kidermedni.

A krémhez a habtejszínt és a sűrített tejet felmelegítjük, a cukrot karamellizáljuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és folyamatos keverés mellett, nagyon óvatosan beleöntjük a sűrített tejes mixet. Addig melegítjük, lassan forralgatjuk, amíg be nem sűrűsödött, és a karamell teljesen el nem olvadt. A karamellünket hagyjuk egy nagyon kicsit hűlni, majd a tortaalapunkba öntjük, és visszatesszük a hűtőbe, amíg ki nem hűlt teljesen.

A banánokat felszeleteljük, és végigrakjuk vele a karamellt. A jéghideg habtejszínből tejszínhabot verünk egy robotgéppel vagy habverővel, aztán egy habzsákba téve a torta tetejére nyomjuk. A hűtőből kivett étcsokival vagy megreszeljük, vagy egy késsel, az élét enyhén megdöntve, magunk felé húzva csokiforgácsokat csinálunk, és ezzel szórjuk meg. Hűtőbe tesszük, amíg teljesen le nem hűlt.

Banoffee pie

Ha tetszett a Banoffee pie - az angolok egyik kedvenc pitéje receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept