Fantasztikus desszertek

Palacsinta+túróstöltelék+vaníliasodó=bécsipalacsinta

Palacsinta + túrós töltelék + vaníliasodó = bécsi palacsinta

Hozzávalók
A vaníliasodóhoz
A palacsintatésztához
10 púpozott ek
liszt
1 ek
cukor
2 egész
tojás
1 csipet
1 késhegynyi
sütőpor
0.5 l
tej részletekben adagolva
A töltelékhez
80 dkg
túró
6 db
tojás
120 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 db
citrom
1 marék
mazsola
6 db
tojássárgája
1 ek
porcukor
1 zacskó
vaníliás cukor
8 dl
tej

Elkészítés

A palacsintához a hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet részletekben adagoljuk: egy kis tej, egy kis keverés, ez fontos, hogy ne legyen csomós. Ezt egy beolajozott, serpenyőbe öntjük, majd igyekszünk a tésztát egyenletesen eloszlatni. A palacsintákat 1-2 perc alatt készre sütjük.

A túrót a tojások sárgájával, a porcukorral, vaníliás cukorral és a rumba áztatott mazsolával, citromok reszelt héjával, levével jól kikeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összedolgozzuk a túrós krémmel.

A töltelékkel jól megpakoljuk a palacsintákat, ezután félbe, majd ismét félbe hajtjuk őket és tűzálló tálba tesszük őket úgy, hogy kissé fedjék egymást.

Gyorsan elkészítjük a sodót: a tojások sárgáját egy üstben habosra keverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, majd vízgőz felett folytonosan kevergetve hozzáöntjük a felmelegített (de nem forró) tejet. Pár percig kevergetjük és amikor sűrűsödni kezd, nyakon öntjük vele a palacsintákat. 150 fokos hőlégkeveréses sütőben 10-15 percig sütjük, végül porcukorral megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A túrós palacsintát mi is nagyon imádjuk, főleg ha kicsit megspékeljük az egészet. Lényeg, hogy finom, légies túró krémmel van megtöltve, rumos mazsolával ízesítve és nyakon öntve vaníliasodóval. Jó mi?

Hozzávalók

10 db palacsintához
A vaníliasodóhoz
A palacsintatésztához
10 púpozott ek
liszt
1 ek
cukor
2 egész
tojás
1 csipet
1 késhegynyi
sütőpor
0.5 l
tej részletekben adagolva
A töltelékhez
80 dkg
túró
6 db
tojás
120 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 db
citrom
1 marék
mazsola
6 db
tojássárgája
1 ek
porcukor
1 zacskó
vaníliás cukor
8 dl
tej

A palacsintához a hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet részletekben adagoljuk: egy kis tej, egy kis keverés, ez fontos, hogy ne legyen csomós. Ezt egy beolajozott, serpenyőbe öntjük, majd igyekszünk a tésztát egyenletesen eloszlatni. A palacsintákat 1-2 perc alatt készre sütjük.

A túrót a tojások sárgájával, a porcukorral, vaníliás cukorral és a rumba áztatott mazsolával, citromok reszelt héjával, levével jól kikeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összedolgozzuk a túrós krémmel.

A töltelékkel jól megpakoljuk a palacsintákat, ezután félbe, majd ismét félbe hajtjuk őket és tűzálló tálba tesszük őket úgy, hogy kissé fedjék egymást.

Gyorsan elkészítjük a sodót: a tojások sárgáját egy üstben habosra keverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, majd vízgőz felett folytonosan kevergetve hozzáöntjük a felmelegített (de nem forró) tejet. Pár percig kevergetjük és amikor sűrűsödni kezd, nyakon öntjük vele a palacsintákat. 150 fokos hőlégkeveréses sütőben 10-15 percig sütjük, végül porcukorral megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a Palacsinta + túrós töltelék + vaníliasodó = bécsi palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept