Húsételek

Cornflakesbundáscsirkecsicsókássalátával

Corn flakes bundás csirke csicsókás salátával

Hozzávalók
A salátához
5 db
csicsóka
só, bors
2 ek
olaj
0.5 db
zöldalma
2 ek
méz
1 ek
fehér balzsamecet
1 tk
mustár
150 g
madársaláta
6 szem
dió
80 g
márványsajt
2 ek
balzsamecetkrém
A húshoz
400 g
csirkemellfilé
só, bors
150 g
liszt
3 db
tojás
250 g
corn flakes
bő olaj a sütéshez

Elkészítés

A corn flakes bundás csirke elkészítését a salival kezdjük: a csicsókákat megpucoljuk, megmossuk, négybe vágjuk, majd egy sütőtálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olajjal, majd az egészet átkeverjük, és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Az alma magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a mézet, a balzsamecetet és a mustárt, majd beleforgatjuk az almaszeleteket, és tálalásig félretesszük.

A húst hosszanti, vékony csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül az enyhén megroppantott kukoricapehelybe forgatjuk. Ne törjük teljesen morzsalékossá, nem baj, ha maradnak benne egész szemek is. Bő, 180 fokos olajban kb. 3 perc alatt készre sütjük a húst.

Tányérra szedjük a madársalátát, rátesszük a sült csicsókát, az enyhén lecsepegtetett almaszeleteket, a diót, rámorzsoljuk a márványsajtot, meglocsoljuk balzsamecetkrémmel, és a csirkecsíkokkal tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 15 perc 
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Összesen: 30 perc
corn flakes bundás csirke
Corn flakes bundás csirke csicsókás salátával

Még több corn flakes bundás cucc:

Corn flakes bundás french toast

www.streetkitchen.hu

Szerintem nincs az a magyar ember, aki ne szeretné a kabátos húst. Ez az az étel, ami még a vegákat is képes egy pillanatra elbizonytalanítani. Hát még, ha zsemlemorzsa helyett kukoricapehellyel zárjuk a panírozást. Én már csak így készítem, már ha a gyerekeim nem dézsmálták meg reggelire az összes corn flakest. :)

Hozzávalók

2 főre
A salátához
5 db
csicsóka
só, bors
2 ek
olaj
0.5 db
zöldalma
2 ek
méz
1 ek
fehér balzsamecet
1 tk
mustár
150 g
madársaláta
6 szem
dió
80 g
márványsajt
2 ek
balzsamecetkrém
A húshoz
400 g
csirkemellfilé
só, bors
150 g
liszt
3 db
tojás
250 g
corn flakes
bő olaj a sütéshez

A corn flakes bundás csirke elkészítését a salival kezdjük: a csicsókákat megpucoljuk, megmossuk, négybe vágjuk, majd egy sütőtálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olajjal, majd az egészet átkeverjük, és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Az alma magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a mézet, a balzsamecetet és a mustárt, majd beleforgatjuk az almaszeleteket, és tálalásig félretesszük.

A húst hosszanti, vékony csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül az enyhén megroppantott kukoricapehelybe forgatjuk. Ne törjük teljesen morzsalékossá, nem baj, ha maradnak benne egész szemek is. Bő, 180 fokos olajban kb. 3 perc alatt készre sütjük a húst.

Tányérra szedjük a madársalátát, rátesszük a sült csicsókát, az enyhén lecsepegtetett almaszeleteket, a diót, rámorzsoljuk a márványsajtot, meglocsoljuk balzsamecetkrémmel, és a csirkecsíkokkal tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 15 perc 
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Összesen: 30 perc
corn flakes bundás csirke
Corn flakes bundás csirke csicsókás salátával

Még több corn flakes bundás cucc:

Corn flakes bundás french toast

Ha tetszett a Corn flakes bundás csirke csicsókás salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept