Megúszós sütik

Csokisrolád

Csokis rolád

Hozzávalók
A krémhez
A piskótához
6 db
tojás
120 g
cukor
150 g
liszt
400 ml
tej
2 csomag
bourbon vaníliás cukor
60 g
holland kakaópor
20 g
liszt
3 db
tojássárgája
200 g
cukor
300 g
szobahőmérsékletű vaj
A díszítéshez
kakaópor
málnaszemek

Elkészítés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, mikor már stabilabb állagú, belekeverjük a cukrot is. Mehetnek bele a tojássárgáják, majd óvatos mozdulatokkal a lisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe öntjük a masszát, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt készre sütjük, és még melegen feltekerjük a papírral együtt.
A krémhez a tejet, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a lisztet, a tojássárgájákat és a cukrot csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett közepes lángon puding állagúra sűrítjük, letakarjuk egy fóliával és hűtőbe rakjuk.
Mikor kihűlt, átkeverjük, majd hozzáadagoljuk a vajat, és kihabosítjuk vele a krémet. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krém kb. ¾-ével, újra feltekerjük, átkenjük a külsejét a maradék krémmel, és villával hullámos mintát húzunk rá. Megszórjuk kakaóporral, pár szem málnával díszítjük, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
A csokis rolád tálalása[/caption]Ha tetszett a csokis rolád receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Néha egy sima, főzött krémes, kakaós piskótatekercs is elég a boldogsághoz. A leíráshoz még annyit fűznék, hozzá, hogy szerintem fele ennyi kakaóporral is szuper lesz a végeredmény, de nálam beleborult a krémbe a kakaóporos doboz. Ámde! A többieknek kifejezetten ízlett, hogy ennyire kakaós, úgyhogy rátok bízom a döntést, mennyit raktok bele. :D

Hozzávalók

1 db kb. 30 cm hosszú roládhoz
A krémhez
A piskótához
6 db
tojás
120 g
cukor
150 g
liszt
400 ml
tej
2 csomag
bourbon vaníliás cukor
60 g
holland kakaópor
20 g
liszt
3 db
tojássárgája
200 g
cukor
300 g
szobahőmérsékletű vaj
A díszítéshez
kakaópor
málnaszemek
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, mikor már stabilabb állagú, belekeverjük a cukrot is. Mehetnek bele a tojássárgáják, majd óvatos mozdulatokkal a lisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe öntjük a masszát, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt készre sütjük, és még melegen feltekerjük a papírral együtt.
A krémhez a tejet, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a lisztet, a tojássárgájákat és a cukrot csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett közepes lángon puding állagúra sűrítjük, letakarjuk egy fóliával és hűtőbe rakjuk.
Mikor kihűlt, átkeverjük, majd hozzáadagoljuk a vajat, és kihabosítjuk vele a krémet. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krém kb. ¾-ével, újra feltekerjük, átkenjük a külsejét a maradék krémmel, és villával hullámos mintát húzunk rá. Megszórjuk kakaóporral, pár szem málnával díszítjük, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
A csokis rolád tálalása[/caption]Ha tetszett a csokis rolád receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Csokis rolád receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept