Street Kitchen

Cukkinifasírtjoghurtoskrumplifőzelékkel

Cukkinifasírt joghurtos krumplifőzelékkel

Hozzávalók
A krumplifőzelékhez:
50 ml
olaj
1 fej
vöröshagyma
1 mk
pirospaprika
1 tk
4 - 6 db
babérlevél
só, bors
1 kg
krumpli
250 g
görög joghurt
2 tk
cukor
2 ek
liszt
A cukkinifasírthoz
500 g
cukkini
1 db
kis sárgarépa
1 fej
vöröshagyma
6 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 csipet
oregánó
2 csipet
2 csipet
kakukkfű
1 mk
őrölt kömény
1 mk
pirospaprika
50 g
darált dió
1 db
tojás
3 ek
keményítő
4 ek
olaj

Elkészítés
Az olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadunk 100 ml vizet, megszórjuk a paprikával, majorannával, hozzáadjuk a babérlevelet, és sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a 2 x 2 centis krumplikockákat, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha a krumpli majdnem teljesen puhára főtt, hozzáadjuk a joghurtot, majd ha újra felforrt, 150 ml vizet csomómentesre keverünk a liszttel, a cukorral együtt hozzáadjuk a főzelékhez, és felforraljuk. 
Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a cukkinit és a répát. 3 ek olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a reszelt zöldségeket, fűszerezzük, és beletesszük a diót is. A zöldséges keveréket szárazra pirítjuk, majd kihűtjük. Ezután elkeverjük benne a tojást és a keményítőt. Vékonyan olajozott sütőpapírral bélelt tepsire 4-5 cm átmérőjű fasírtokat formázunk, amiknek a tetejét is megkenjük az olajjal, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük őket. 
Cukkinifasírt
Ha tetszett a cukkinifasírt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ha nyár, akkor egyértelműen cukkini! Rengeteg dolgot lehet belőle csinálni, és a legjobb benne, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, szinte bármilyen verzióban!

Hozzávalók

4 főre
A krumplifőzelékhez:
50 ml
olaj
1 fej
vöröshagyma
1 mk
pirospaprika
1 tk
4 - 6 db
babérlevél
só, bors
1 kg
krumpli
250 g
görög joghurt
2 tk
cukor
2 ek
liszt
A cukkinifasírthoz
500 g
cukkini
1 db
kis sárgarépa
1 fej
vöröshagyma
6 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 csipet
oregánó
2 csipet
2 csipet
kakukkfű
1 mk
őrölt kömény
1 mk
pirospaprika
50 g
darált dió
1 db
tojás
3 ek
keményítő
4 ek
olaj
Az olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadunk 100 ml vizet, megszórjuk a paprikával, majorannával, hozzáadjuk a babérlevelet, és sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a 2 x 2 centis krumplikockákat, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha a krumpli majdnem teljesen puhára főtt, hozzáadjuk a joghurtot, majd ha újra felforrt, 150 ml vizet csomómentesre keverünk a liszttel, a cukorral együtt hozzáadjuk a főzelékhez, és felforraljuk. 
Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a cukkinit és a répát. 3 ek olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a reszelt zöldségeket, fűszerezzük, és beletesszük a diót is. A zöldséges keveréket szárazra pirítjuk, majd kihűtjük. Ezután elkeverjük benne a tojást és a keményítőt. Vékonyan olajozott sütőpapírral bélelt tepsire 4-5 cm átmérőjű fasírtokat formázunk, amiknek a tetejét is megkenjük az olajjal, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük őket. 
Cukkinifasírt
Ha tetszett a cukkinifasírt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Cukkinifasírt joghurtos krumplifőzelékkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept