Édes falatok

Darafelfújtkaramellszósszal

Darafelfújt karamellszósszal

Hozzávalók
130 ml
habtejszín
50 g
vaj
90 g
vaj
1 l
tej
200 g
búzadara
2 tk
vaníliaaroma
80 g
kristálycukor
1 db
citrom reszelt héja
175 g
tejföl
3 db
tojás
A karamellszószhoz
220 g
kristálycukor
55 ml
víz
1 csipet

Elkészítés

A darafelfújt első lépéseként a tejhez adjuk a búzadarát, a vaníliaaromát és a cukrot, majd folyamatosan kevergetve, forrástól számítva 1 percig főzzük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a vajat, megvárjuk, míg elolvad, majd mehet bele a tejföl és a tojások sárgája is, és az egészet jól összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd fellazítjuk vele a grízes keveréket. Egy süthető formába egyengetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. 

A szószhoz a cukrot a vízzel egy gyorsforralóba tesszük, és közepes lángon hagyjuk, hogy megkaramellizálódjon. Ne keverjük meg, a víz segít, hogy ne csomósodjon össze. Ezután lehúzzuk a tűzről, és 2-3 részletben hozzáadjuk a tejszínt, közben egy habverővel kevergetjük.

Visszarakjuk alacsony lángra a tűzre, és továbbra is kevergetve, több részletben hozzáadjuk a vajat, illetve egy kis csipet sót. További 1 percig főzzük, majd elzárjuk, és kész is.

darafelfujt
Darafelfújt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

www.streetkitchen.hu

Nincs gyerek, aki ne szeretné a tejbegrízt. De ha igazán kedvezni szeretnél nekik, akkor mindenképp próbáld ki ezt a felfújtat. Teljesen más dimenzióba emeli a dolgot. Mondjuk, ehhez a karamellszósznak is köze van… ;)

Hozzávalók

1 ovális, 26 cm-es formához:
130 ml
habtejszín
50 g
vaj
90 g
vaj
1 l
tej
200 g
búzadara
2 tk
vaníliaaroma
80 g
kristálycukor
1 db
citrom reszelt héja
175 g
tejföl
3 db
tojás
A karamellszószhoz
220 g
kristálycukor
55 ml
víz
1 csipet

A darafelfújt első lépéseként a tejhez adjuk a búzadarát, a vaníliaaromát és a cukrot, majd folyamatosan kevergetve, forrástól számítva 1 percig főzzük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a vajat, megvárjuk, míg elolvad, majd mehet bele a tejföl és a tojások sárgája is, és az egészet jól összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd fellazítjuk vele a grízes keveréket. Egy süthető formába egyengetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. 

A szószhoz a cukrot a vízzel egy gyorsforralóba tesszük, és közepes lángon hagyjuk, hogy megkaramellizálódjon. Ne keverjük meg, a víz segít, hogy ne csomósodjon össze. Ezután lehúzzuk a tűzről, és 2-3 részletben hozzáadjuk a tejszínt, közben egy habverővel kevergetjük.

Visszarakjuk alacsony lángra a tűzre, és továbbra is kevergetve, több részletben hozzáadjuk a vajat, illetve egy kis csipet sót. További 1 percig főzzük, majd elzárjuk, és kész is.

darafelfujt
Darafelfújt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a Darafelfújt karamellszósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept