Fantasztikus desszertek

Epresricottatorta

Epres ricottatorta

Hozzávalók
4 db
tojás
250 g
cukor
400 g
ricotta
200 g
krémsajt
200 g
tejföl
100 g
étkezési keményítő
1 tk
sütőpor
150 ml
olaj
1 db
citrom
300 g
darabolt eper
1 ek
liszt
porcukor a tetejére

Elkészítés

Az epres ricottatorta elkészítéséhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a ricottát, a krémsajtot, a tejfölt, a keményítővel elkevert sütőport, az olajat, és végül belereszeljük a citrom héját is, majd robotgéppel simára keverjük. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát.

Az epret összekeverjük a liszttel, és a massza tetejére szórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a közepe még egy kicsit remeg, de a széle láthatóan szilárd már. Hagyjuk teljesen kihűlni, és csak utána szeleteljük fel. Ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét porcukorral.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütés: 40 perc
  • Hűtés: 60 perc
  • Összesen: 115 perc
epres ricottatorta
Epres ricottatorta

Még több epres tortaaaaaa:

Epres gyümölcstorta

Eperkrémes torta

www.streetkitchen.hu

Eperszezonban elhasználhatjuk erre a sütire a már nem kimondottan kiállítási példányokat, szezonon kívül pedig elkészíthetjük fagyasztott gyümölccsel is.

Hozzávalók

1 26 cm-es kapcsos tortaformához
4 db
tojás
250 g
cukor
400 g
ricotta
200 g
krémsajt
200 g
tejföl
100 g
étkezési keményítő
1 tk
sütőpor
150 ml
olaj
1 db
citrom
300 g
darabolt eper
1 ek
liszt
porcukor a tetejére

Az epres ricottatorta elkészítéséhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a ricottát, a krémsajtot, a tejfölt, a keményítővel elkevert sütőport, az olajat, és végül belereszeljük a citrom héját is, majd robotgéppel simára keverjük. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát.

Az epret összekeverjük a liszttel, és a massza tetejére szórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a közepe még egy kicsit remeg, de a széle láthatóan szilárd már. Hagyjuk teljesen kihűlni, és csak utána szeleteljük fel. Ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét porcukorral.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütés: 40 perc
  • Hűtés: 60 perc
  • Összesen: 115 perc
epres ricottatorta
Epres ricottatorta

Még több epres tortaaaaaa:

Epres gyümölcstorta

Eperkrémes torta

Ha tetszett az Epres ricottatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept