A húst sózzuk, borsozzuk, egy kevés olajon egy lábasban lepirítjuk, majd kiszedjük egy tányérba. A visszamaradt szafton lepirítjuk a sűrített paradicsomot. Rádobjuk a fokhagymát és az elfelezett hagymát, és tovább pirítjuk. Ezután jöhet rá a liszt, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Ha összerottyant, belerakjuk a zselatint és a köményt, elkeverjük és visszarakjuk a húst. 1 órát lefedve rotyogtatjuk.

A rizst a petrezselyem kivételével puhára főzzük egy lábasban, majd a legvégén belekeverjük a felaprított petrezselymet.
A nagy rózsákra szedett karfiolt egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben nagyon megsütjük.
A besamelhez a vajat felolvasztjuk, kicsit megfuttatjuk a lisztet rajta, felöntjük a tejjel, sózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot és a szerecsendiót, és csomómentesre keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját belekeverjük a besamelbe, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd azt is belekeverjük. Ezután összerakjuk az ételt: sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a húst, rátesszük a prosciuttót, a karfiolt, a besamelt, végül ráreszeljük a sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem olvad a sajt. A rizzsel és a szafttal tálaljuk.




