A hamburger házilag is elkészíthető, és legalább annyira finom, mint egy burgerezőben. A karamellizált hagymához egy serpenyőben olajat hevítünk és közepes hőmérsékleten megdinszteljük rajta a vékony cikkekre vágott vöröshagymát. Addig pirítjuk, amíg szép aranybarna színt kap és puha lesz, aztán félretesszük.
A darált húst 4 egyenlő részre osztjuk és golyóvá formázzuk mindegyik adagot. Az előzőleg használt serpenyőbe helyezzük a húsgombócokat, egy spakli segítségével mindegyiket lenyomjuk egy lapos kör alakú pogácsává, majd sózzuk, borsozzuk és oldalanként 2 percig sütjük magas hőfokon.
A ketchupot kikeverjük a majonézzel, a mustárral és a csemegeuborka-lével. Vékonyan felkarikázzuk a paradicsomot és csemegeuborkát, a jégsalátát pedig vékony csíkokra vágjuk.
A serpenyőben lepirítjuk a félbevágott bucik vágott felét. A buci alját megkenjük a szósszal, erre mehet a jégsali, a hamburgerhús, paradicsom, karamellizált hagyma és csemegeubi, majd a buci teteje, amit szintén megkenünk a szósszal.

- Elkészítési idő: 35 perc