Street Kitchen

Sörösházifélbarnakenyér

Sörös házi félbarna kenyér

Hozzávalók
A kovászhoz
100 g
teljeskiőrlésű rozsliszt
50 g
1 tk
méz
10 g
élesztő
150 g
A kenyérhez
kovász
300 g
sör
1 mk
olívaolaj
3 mk
1 mk
méz
10 g
élesztő
400 g
100 g
graham liszt
100 g
20 g
dióbél
20 g
napraforgómag
20 g
tökmag
20 g
szezámmag
1 csapott mk
köménymag
10 g
mák

Elkészítés
A kovászhoz alaposan összekeverjük a rozslisztet, fehérlisztet, élesztőt, mézet és sört és lefedve egy napot hűtőben pihentetjük.
kenyér

Egy keverőtálba tesszük a kovászt, a sört, az olívaolajat, a sót, a mézet, az élesztőt, a liszteket és a magokat. Kb. 20 perc alatt összedagasztjuk a tésztát, majd letakarva fél órát kelesztjük a tálban. Ezután egy vágódeszkán megformázzuk és sütőpapírral bélelt hőálló tálba tesszük. Lefedjük és egy órán át ismét kelesztjük. Egy ecsettel kissé bevizezzük a tetejét, enyhén megszórjuk graham liszttel, egy éles késsel bevágjuk a tetejét. Először 220 fokon 10 percig, majd 200 fokon fél órát sütjük. A sütőből kivéve egy ecset segítségével kissé bevizezzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

kenyér
 

www.streetkitchen.hu

Ugye hogy nincs is jobb, mint a friss kenyér roppanós hangja?! Hát ezt én is így gondolom. Egy olyan szuper félbarna kenyeret mutatok amibe megy sokféle mag, de még sört is öntök bele, a végeredmény pedig egy ropogós külsejű, tökéletes állagú, félbarna kenyér lesz. Ha egyszer kipróbáljátok, akkor tuti nem fogjátok megkívánni a boltit. Sütésre fel!

Hozzávalók

1
A kovászhoz
100 g
teljeskiőrlésű rozsliszt
50 g
1 tk
méz
10 g
élesztő
150 g
A kenyérhez
kovász
300 g
sör
1 mk
olívaolaj
3 mk
1 mk
méz
10 g
élesztő
400 g
100 g
graham liszt
100 g
20 g
dióbél
20 g
napraforgómag
20 g
tökmag
20 g
szezámmag
1 csapott mk
köménymag
10 g
mák
A kovászhoz alaposan összekeverjük a rozslisztet, fehérlisztet, élesztőt, mézet és sört és lefedve egy napot hűtőben pihentetjük.
kenyér

Egy keverőtálba tesszük a kovászt, a sört, az olívaolajat, a sót, a mézet, az élesztőt, a liszteket és a magokat. Kb. 20 perc alatt összedagasztjuk a tésztát, majd letakarva fél órát kelesztjük a tálban. Ezután egy vágódeszkán megformázzuk és sütőpapírral bélelt hőálló tálba tesszük. Lefedjük és egy órán át ismét kelesztjük. Egy ecsettel kissé bevizezzük a tetejét, enyhén megszórjuk graham liszttel, egy éles késsel bevágjuk a tetejét. Először 220 fokon 10 percig, majd 200 fokon fél órát sütjük. A sütőből kivéve egy ecset segítségével kissé bevizezzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

kenyér
 

Ha tetszett a Sörös házi félbarna kenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept