A kelbimbós pásztorpite elkészítéséhez a krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük és belekeverjük a vajat,tojás sárgáját a sót és a borsot.
A raguhoz az olajon fehéredésig pirítjuk a marhát, majd rárakjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és répát, sózzuk, borsozzuk és alaposan lepirítjuk. Mehet bele a borsó, a négy cikkbe vágott kelbimbó, az alaplé és a passata, majd 15 percig főzzük.
Egy 20 x 30 cm-es tepsi aljába szedjük a kész ragut, rányomkodjuk a habzsákba töltött krumplipürét, megszórjuk a kis kockákra vágott sajttal és 220 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A végén kicsit meggrillezhetjük a tetejét, és kész is.

Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 25-30 perc