Húsételek

Kínaiötfűszeressertésoldalas

Kínai ötfűszeres sertésoldalas

Hozzávalók
A húshoz
1 kg
sertésoldalas
olívaolaj
100 ml
szójaszósz
200 ml
fehérbor
4 - 5 ek
méz
0.5 db
narancs leve
2 - 3 gerezd
szeletelt fokhagyma
A fűszerkeverékhez
4 - 5 db
csillagánizs
1 tk
édesköménymag
4 - 5 db
szegfűszeg
1 tk
őrölt fahéj
2 tk
őrölt szecsuáni bors
6 - 7 szem
bird’s eye chili
1 tk
egész fekete bors
A körethez
7 - 8 levél
kelkáposzta
só, bors
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
2 db
kápia paprika
1 fej
lila hagyma

Elkészítés
A fűszereket egy alufóliába csomagoljuk és 3-4 percre rádobjuk a felmelegített grillre. Ezután leszedjük, kicsomagoljuk és egy mozsárban lezúzzuk.Sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből a húst. Sózzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és körbepirítjuk a forró grillen. Ezután egy tepsibe szedjük, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Meglocsoljuk a szójaszósszal, egy kevés olajjal, a fehérborral, a mézzel, a narancs levével, és rádobjuk a fokhagymaszeleteket is. Összeforgatjuk, alufóliával lefedve rárakjuk a grillre, és 2 órát sütjük indirekt módon. Félidőben átforgatjuk és felöntjük egy kevés vízzel.
Közben a körethez a kelkáposztát sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és rányomjuk a fokhagymát. A paprikát elfelezzük, a lila hagymát 3-4 szeletre vágjuk. Feldobjuk őket a grillre, majd ha megpirultak, leszedjük, és nagyobb darabokra vágjuk.Ha megsült a hús, kiszedjük a tepsiből és visszadobjuk a grillre egy percre pirítani. Az oldalast a salira tesszük, és készen is vagyunk vele.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Kínai ötfűszeres sertésoldalas[/caption] Ha tetszett a kínai ötfűszeres sertésoldalas receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Alig vártuk, hogy nyár legyen, és jobbnál jobb húsokat pakolhassunk a grillre! Most egy kínai ötfűszeres oldalast sütöttünk, csekkoljátok!

Hozzávalók

4 főre
A húshoz
1 kg
sertésoldalas
olívaolaj
100 ml
szójaszósz
200 ml
fehérbor
4 - 5 ek
méz
0.5 db
narancs leve
2 - 3 gerezd
szeletelt fokhagyma
A fűszerkeverékhez
4 - 5 db
csillagánizs
1 tk
édesköménymag
4 - 5 db
szegfűszeg
1 tk
őrölt fahéj
2 tk
őrölt szecsuáni bors
6 - 7 szem
bird’s eye chili
1 tk
egész fekete bors
A körethez
7 - 8 levél
kelkáposzta
só, bors
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
2 db
kápia paprika
1 fej
lila hagyma
A fűszereket egy alufóliába csomagoljuk és 3-4 percre rádobjuk a felmelegített grillre. Ezután leszedjük, kicsomagoljuk és egy mozsárban lezúzzuk.Sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből a húst. Sózzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és körbepirítjuk a forró grillen. Ezután egy tepsibe szedjük, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Meglocsoljuk a szójaszósszal, egy kevés olajjal, a fehérborral, a mézzel, a narancs levével, és rádobjuk a fokhagymaszeleteket is. Összeforgatjuk, alufóliával lefedve rárakjuk a grillre, és 2 órát sütjük indirekt módon. Félidőben átforgatjuk és felöntjük egy kevés vízzel.
Közben a körethez a kelkáposztát sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és rányomjuk a fokhagymát. A paprikát elfelezzük, a lila hagymát 3-4 szeletre vágjuk. Feldobjuk őket a grillre, majd ha megpirultak, leszedjük, és nagyobb darabokra vágjuk.Ha megsült a hús, kiszedjük a tepsiből és visszadobjuk a grillre egy percre pirítani. Az oldalast a salira tesszük, és készen is vagyunk vele.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Kínai ötfűszeres sertésoldalas[/caption] Ha tetszett a kínai ötfűszeres sertésoldalas receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Kínai ötfűszeres sertésoldalas receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept