A bacont két tepsi között, sütőpapíron, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt ropogósra sütjük. Az aprított hagymát, fokhagymát és zellerszárat lepirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a római köményt és a kurkumát, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a fehérbort, és a negyedére forraljuk. Hozzádobjuk a kukoricát, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg megfő a kukorica. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, és rottyantunk rajta egyet. Az egészet átöntjük egy turmixgépbe, pürésítjük, majd a pürésítés vége előtt 1 perccel hozzádobjuk a vajat. Sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk.
Kukorica-krémleves chilis-sajtos pattogatott kukoricával
A pattogatott kukoricához egy lábasban az olajon, sóval feltesszük a kukoricát magas lángon pirulni, lefedjük, és folyamatosan rázogatjuk. Amikor szinte teljesen kipattogtak a kukoricaszemek, rádobjuk a vajat, meghintjük chipotléval, még egyszer összerázzuk, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
A quinoát egy kicsi forralóban az olajon, nagyon magas hőfokon kisütjük, majd egy szűrőkanállal kiszedjük.
A levest a sült baconnel, reszelt sajttal, a quinoával és a pattogatott kukoricával tálaljuk.