Street Kitchen

Kukorica-krémleveschilis-sajtospattogatottkukoricával

Kukorica-krémleves chilis-sajtos pattogatott kukoricával

Hozzávalók
150 ml
tejszín
40 g
vaj
A leveshez
4 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
40 g
zellerszár
1 ek
római kömény
1 ek
kurkuma
só, bors
200 ml
fehérbor
900 g
fagyasztott kukorica
1.5 l
zöldségalaplé
1.5 ek
vaj
A tálaláshoz
10 szelet
bacon
50 g
vörös cheddar
A pattogatott kukoricához
1 - 2 ek
olaj
50 g
pattogatni való kukorica
1 csipet
1 csipet
chipotle chilipehely
50 g
vörös cheddar
A quinoához
20 g
quinoa
300 ml
olaj

Elkészítés

A bacont két tepsi között, sütőpapíron, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt ropogósra sütjük. Az aprított hagymát, fokhagymát és zellerszárat lepirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a római köményt és a kurkumát, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a fehérbort, és a negyedére forraljuk. Hozzádobjuk a kukoricát, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg megfő a kukorica. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, és rottyantunk rajta egyet. Az egészet átöntjük egy turmixgépbe, pürésítjük, majd a pürésítés vége előtt 1 perccel hozzádobjuk a vajat. Sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. 

A pattogatott kukoricához egy lábasban az olajon, sóval feltesszük a kukoricát magas lángon pirulni, lefedjük, és folyamatosan rázogatjuk. Amikor szinte teljesen kipattogtak a kukoricaszemek, rádobjuk a vajat, meghintjük chipotléval, még egyszer összerázzuk, végül megszórjuk a reszelt sajttal. 

A quinoát egy kicsi forralóban az olajon, nagyon magas hőfokon kisütjük, majd egy szűrőkanállal kiszedjük.

A levest a sült baconnel, reszelt sajttal, a quinoával és a pattogatott kukoricával tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Nagyon sárga, nagyon krémes és még egy kis pikáns chilis-sajtos pukkantott málé is jár hozzá, ropogós baconnel és quinoával.

Hozzávalók

4 főre
150 ml
tejszín
40 g
vaj
A leveshez
4 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
40 g
zellerszár
1 ek
római kömény
1 ek
kurkuma
só, bors
200 ml
fehérbor
900 g
fagyasztott kukorica
1.5 l
zöldségalaplé
1.5 ek
vaj
A tálaláshoz
10 szelet
bacon
50 g
vörös cheddar
A pattogatott kukoricához
1 - 2 ek
olaj
50 g
pattogatni való kukorica
1 csipet
1 csipet
chipotle chilipehely
50 g
vörös cheddar
A quinoához
20 g
quinoa
300 ml
olaj

A bacont két tepsi között, sütőpapíron, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt ropogósra sütjük. Az aprított hagymát, fokhagymát és zellerszárat lepirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a római köményt és a kurkumát, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a fehérbort, és a negyedére forraljuk. Hozzádobjuk a kukoricát, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg megfő a kukorica. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, és rottyantunk rajta egyet. Az egészet átöntjük egy turmixgépbe, pürésítjük, majd a pürésítés vége előtt 1 perccel hozzádobjuk a vajat. Sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. 

A pattogatott kukoricához egy lábasban az olajon, sóval feltesszük a kukoricát magas lángon pirulni, lefedjük, és folyamatosan rázogatjuk. Amikor szinte teljesen kipattogtak a kukoricaszemek, rádobjuk a vajat, meghintjük chipotléval, még egyszer összerázzuk, végül megszórjuk a reszelt sajttal. 

A quinoát egy kicsi forralóban az olajon, nagyon magas hőfokon kisütjük, majd egy szűrőkanállal kiszedjük.

A levest a sült baconnel, reszelt sajttal, a quinoával és a pattogatott kukoricával tálaljuk.

Ha tetszett a Kukorica-krémleves chilis-sajtos pattogatott kukoricával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept