Szendvics

Lassansülőmarhahúsosszendvics

Lassan sülő marhahúsos szendvics

Hozzávalók
A húshoz
kb. 1 kg marhanyak
50 ml
olívaolaj
só, bors
A páchoz
25 g
paradicsompüré
50 g
mustár
25 g
1 tk
pirospaprika
1 ek
méz
A szószhoz
1 fej
hagyma
1 ek
olaj
1 gerezd
fokhagyma
25 g
paradicsompüré
100 g
ketchup
25 g
1 tk
pirospaprika
1 db
chilipaprika
(kisebb)
só, bors
1 ek
méz
25 ml
ecet
Az összeállításhoz
4 db
szezámmagos császárzsemle
8 szelet
cheddar
1 fej
lila hagyma
100 g
kovászos uborka

Elkészítés

A húsba belemasszírozzuk az olajjal összekevert sót és borsot, majd egy serpenyőben nagy lángon kérgesítjük.

A pác hozzávalóit összekeverjük, ezt is belenyomkodjuk a hús külsejébe, ezután egy tepsibe tesszük, amit felöntünk félig vízzel, lefóliázzuk, és 150 fokra előmelegített sütőben 4-6 órán át sütjük, vagy amíg meg nem puhul. Amikor elkészült, tetszés szerinti formára (szeletek, csíkok, kockák) szeljük.

A szószhoz az apróra vágott hagymákat megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a többi összetevőt, 5-8 percig főzzük, ha szükséges, állítunk az ízeken. A végén botmixerrel pürésítjük, és hozzáadjuk a hús alatti szaftot, ha maradt.

A zsemléket félbevágjuk, egy rácsra tesszük, rakunk az aljukra egy-egy szelet cheddart, majd szedünk rá a húsból, teszünk rá egy-egy karika lila hagymát és némi felcsíkozott kovászos uborkát, végül még egy szelet sajttal zárjuk. Mellétesszük a zsemlék tetejét is, üresen.

Betoljuk a sütőbe felső grillre, és addig pirítjuk, amíg a sajt meg nem olvad és a zsemle meg nem pirul. A zsemle tetejére szedünk a szószból, összefordítjuk, és készen is vagyunk.

www.streetkitchen.hu

Bár lassan visszatért minden a normál kerékvágásba, úgy gondolom, egy ilyen recept bármikor jól jöhet a hétvégékre is akár!

Hozzávalók

4 szendvicshez
A húshoz
kb. 1 kg marhanyak
50 ml
olívaolaj
só, bors
A páchoz
25 g
paradicsompüré
50 g
mustár
25 g
1 tk
pirospaprika
1 ek
méz
A szószhoz
1 fej
hagyma
1 ek
olaj
1 gerezd
fokhagyma
25 g
paradicsompüré
100 g
ketchup
25 g
1 tk
pirospaprika
1 db
chilipaprika
(kisebb)
só, bors
1 ek
méz
25 ml
ecet
Az összeállításhoz
4 db
szezámmagos császárzsemle
8 szelet
cheddar
1 fej
lila hagyma
100 g
kovászos uborka

A húsba belemasszírozzuk az olajjal összekevert sót és borsot, majd egy serpenyőben nagy lángon kérgesítjük.

A pác hozzávalóit összekeverjük, ezt is belenyomkodjuk a hús külsejébe, ezután egy tepsibe tesszük, amit felöntünk félig vízzel, lefóliázzuk, és 150 fokra előmelegített sütőben 4-6 órán át sütjük, vagy amíg meg nem puhul. Amikor elkészült, tetszés szerinti formára (szeletek, csíkok, kockák) szeljük.

A szószhoz az apróra vágott hagymákat megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a többi összetevőt, 5-8 percig főzzük, ha szükséges, állítunk az ízeken. A végén botmixerrel pürésítjük, és hozzáadjuk a hús alatti szaftot, ha maradt.

A zsemléket félbevágjuk, egy rácsra tesszük, rakunk az aljukra egy-egy szelet cheddart, majd szedünk rá a húsból, teszünk rá egy-egy karika lila hagymát és némi felcsíkozott kovászos uborkát, végül még egy szelet sajttal zárjuk. Mellétesszük a zsemlék tetejét is, üresen.

Betoljuk a sütőbe felső grillre, és addig pirítjuk, amíg a sajt meg nem olvad és a zsemle meg nem pirul. A zsemle tetejére szedünk a szószból, összefordítjuk, és készen is vagyunk.

Ha tetszett a Lassan sülő marhahúsos szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept