A legjobb reggelik

Lilla-féleEggsBenedict

Lilla-féle Eggs Benedict

Hozzávalók
150 - 180 g
vaj
4 szelet
sonka
2 szelet
kovászos kenyér
100 g
friss zöldbab
A buggyantott tojáshoz
4 db
tojás
fólia
olaj
A hollandi mártáshoz
2 db
tojássárgája
só, bors
1 mk
madras currypor
1 tk
fehérborecet
só, bors
1 ek
víz

Elkészítés
A hollandi mártáshoz a vajat egy gyorsforralóban felolvasztjuk. Ha felhabzott, addig forraljuk, amíg a kivált tejrészecskék meg nem karamellizálódnak, ezután egy gézzel kibélelt szűrőn átszűrjük.Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, és belerakjuk a babot. Ha visszaforrt, jeges vízbe szedjük a zöldbabot, majd 1-2 perc után leszűrjük.
A buggyantott tojáshoz kibélelünk egy kis tálat fóliával, ha szeretnénk, egy kicsit kiolajozhatjuk, és beleütünk 2 tojást. Összefogjuk a fólia végeit, kinyomkodjuk a levegőt, elcsavarjuk a végét, hurkot kötünk rá, és a bab főzővizében 6-7 perc alatt megfőzzük. Ezután kiszedjük és hagyjuk kihűlni.A hollandihoz egy tálba ütjük a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a curryport és az ecetet, és elkezdjük vízgőz felett melegíteni. 4-5 részletben beleöntjük az olvasztott vajat, folyamatosan kevergetve.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Lilla-féle Eggs Benedict[/caption]Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a kenyérszeleteket, és tálalhatunk is: a kenyérre rakunk egy adag zöldbabot, 2 szelet sonkát, a kicsomagolt tojást, majd a hollandival fejezzük be.Ha tetszett a Lilla-féle Eggs Benedict receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Az egyik kedvenc reggelim, a Benedikt tojás receptjét hoztam el most nektek, és már megszokhattátok, hogy a receptjeimben legtöbbször van egy csavar, hát most is így lesz. :)

Hozzávalók

2 főre
150 - 180 g
vaj
4 szelet
sonka
2 szelet
kovászos kenyér
100 g
friss zöldbab
A buggyantott tojáshoz
4 db
tojás
fólia
olaj
A hollandi mártáshoz
2 db
tojássárgája
só, bors
1 mk
madras currypor
1 tk
fehérborecet
só, bors
1 ek
víz
A hollandi mártáshoz a vajat egy gyorsforralóban felolvasztjuk. Ha felhabzott, addig forraljuk, amíg a kivált tejrészecskék meg nem karamellizálódnak, ezután egy gézzel kibélelt szűrőn átszűrjük.Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, és belerakjuk a babot. Ha visszaforrt, jeges vízbe szedjük a zöldbabot, majd 1-2 perc után leszűrjük.
A buggyantott tojáshoz kibélelünk egy kis tálat fóliával, ha szeretnénk, egy kicsit kiolajozhatjuk, és beleütünk 2 tojást. Összefogjuk a fólia végeit, kinyomkodjuk a levegőt, elcsavarjuk a végét, hurkot kötünk rá, és a bab főzővizében 6-7 perc alatt megfőzzük. Ezután kiszedjük és hagyjuk kihűlni.A hollandihoz egy tálba ütjük a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a curryport és az ecetet, és elkezdjük vízgőz felett melegíteni. 4-5 részletben beleöntjük az olvasztott vajat, folyamatosan kevergetve.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Lilla-féle Eggs Benedict[/caption]Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a kenyérszeleteket, és tálalhatunk is: a kenyérre rakunk egy adag zöldbabot, 2 szelet sonkát, a kicsomagolt tojást, majd a hollandival fejezzük be.Ha tetszett a Lilla-féle Eggs Benedict receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Lilla-féle Eggs Benedict receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept