Húsételek

Menzásparadicsomoshúsgombóc

Menzás paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók
120 g
rizs
400 g
darált sertéshús
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
2 tk
fűszerpaprika
1 mk
őrölt kömény
só, bors
1 ek
sertészsír
700 ml
passata
250 ml
víz
60 g
kristálycukor
A körethez
800 g
burgonya

Elkészítés

A menzás paradicsomos húsgombóc első lépéseként a rizst bő, sós, forrásban lévő vízben fogkeményre főzzük, majd leszűrjük és a húshoz keverjük a finomra vágott vörös- és fokhagymával, a tojással, a fűszerpaprikával és a köménnyel együtt. Sózzuk, borsozzuk és kb. 60 g-os gombócokat formázunk belőle. Zsírt melegítünk egy lábasban és beletesszük a gombócokat. Közepes hőfokon körbepirítjuk 2-3 perc alatt, majd felöntjük a passatával. Az üveget kimossuk a vízzel, majd azt is hozzáadjuk. Ízesítjük a cukorral, sózzuk és közepes hőfokon kb. 40 perc alatt készre főzzük. 

A krumplit megpucoljuk, cikkekre vágjuk és sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük. (Fontos, hogy a krumplit minden esetben hideg vízben tegyük fel főni.) Leszűrjük, és a húsgombócokkal tálaljuk.

menzas-paradicsomos-husgomboc
Menzás paradicsomos húsgombóc (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

www.streetkitchen.hu

Van, aki édesen, van, aki még édesebben és van, aki annál is édesebben szereti. Egy biztos: a paradicsomos húsgombóc cukor nélkül olyan, mint a fröccs szóda nélkül. Elképzelhetetlen.

Hozzávalók

4 főre
120 g
rizs
400 g
darált sertéshús
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
2 tk
fűszerpaprika
1 mk
őrölt kömény
só, bors
1 ek
sertészsír
700 ml
passata
250 ml
víz
60 g
kristálycukor
A körethez
800 g
burgonya

A menzás paradicsomos húsgombóc első lépéseként a rizst bő, sós, forrásban lévő vízben fogkeményre főzzük, majd leszűrjük és a húshoz keverjük a finomra vágott vörös- és fokhagymával, a tojással, a fűszerpaprikával és a köménnyel együtt. Sózzuk, borsozzuk és kb. 60 g-os gombócokat formázunk belőle. Zsírt melegítünk egy lábasban és beletesszük a gombócokat. Közepes hőfokon körbepirítjuk 2-3 perc alatt, majd felöntjük a passatával. Az üveget kimossuk a vízzel, majd azt is hozzáadjuk. Ízesítjük a cukorral, sózzuk és közepes hőfokon kb. 40 perc alatt készre főzzük. 

A krumplit megpucoljuk, cikkekre vágjuk és sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük. (Fontos, hogy a krumplit minden esetben hideg vízben tegyük fel főni.) Leszűrjük, és a húsgombócokkal tálaljuk.

menzas-paradicsomos-husgomboc
Menzás paradicsomos húsgombóc (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

Ha tetszett a Menzás paradicsomos húsgombóc receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept