Brutális kaják

Pikánsoldalaspaprikás-kaproscsuszával

Pikáns oldalas paprikás-kapros csuszával

Hozzávalók
500 g
sertésoldalas
só, bors
1 ek
sertészsír
3 ek
zsírszalonna
2 fej
hagyma
1 db
kápia paprika
4 gerezd
fokhagyma
1 db
chipotle paprika
1 db
paradicsom
2 tk
fűszerkömény
3 tk
füstölt paprika
400 - 500 ml
marhaalaplé
A kapros csuszához
200 g
csuszatészta
3 ek
ricotta
2 ek
tejföl
1 ek
aprított friss kapor
só, bors
4 ek
túró
3 ek
zsírszalonna

Elkészítés

Az oldalast sózzuk, borsozzuk, előpirítjuk egy sütőbe helyezhető lábosban a zsíron, majd kiszedjük és félretesszük. A lábosban visszamaradt zsíron lepirítjuk a szalonnát, a hagymát, a kápiát, a fokhagymát, a chipotlét és a paradicsomot, majd félrehúzzuk, és fűszerezzük a köménnyel, sóval, borssal, füstölt paprikával. Elkeverjük, felöntjük az alaplé felével, felforraljuk, aztán egy botmixerrel leturmixoljuk. Belehelyezzük az oldalasokat, majd felöntjük a maradék alaplével, lefedjük, és a 155 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhulnak (kb. 2 óra).

A kapros csuszához feltesszük főni a tésztát. Közben összekeverjük a ricottát, a tejfölt, a túrót és a kaprot, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. Serpenyőben kiolvasztjuk a szalonna zsírját, aranybarnára pirítjuk, majd félrehúzzuk és összekeverjük a kifőtt tésztával. Rátesszük a túrós mixünket, ezzel is összeforgatjuk, és tálalhatjuk is.

Pikáns oldalas paprikás-kapros csuszával

www.streetkitchen.hu

Ha egy extra, de nem túl komplikált ebédre vágytok hétvégén, akkor ezt a pikáns oldalas lesz a nektek való választás!

Hozzávalók

2 - 3 főre
500 g
sertésoldalas
só, bors
1 ek
sertészsír
3 ek
zsírszalonna
2 fej
hagyma
1 db
kápia paprika
4 gerezd
fokhagyma
1 db
chipotle paprika
1 db
paradicsom
2 tk
fűszerkömény
3 tk
füstölt paprika
400 - 500 ml
marhaalaplé
A kapros csuszához
200 g
csuszatészta
3 ek
ricotta
2 ek
tejföl
1 ek
aprított friss kapor
só, bors
4 ek
túró
3 ek
zsírszalonna

Az oldalast sózzuk, borsozzuk, előpirítjuk egy sütőbe helyezhető lábosban a zsíron, majd kiszedjük és félretesszük. A lábosban visszamaradt zsíron lepirítjuk a szalonnát, a hagymát, a kápiát, a fokhagymát, a chipotlét és a paradicsomot, majd félrehúzzuk, és fűszerezzük a köménnyel, sóval, borssal, füstölt paprikával. Elkeverjük, felöntjük az alaplé felével, felforraljuk, aztán egy botmixerrel leturmixoljuk. Belehelyezzük az oldalasokat, majd felöntjük a maradék alaplével, lefedjük, és a 155 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhulnak (kb. 2 óra).

A kapros csuszához feltesszük főni a tésztát. Közben összekeverjük a ricottát, a tejfölt, a túrót és a kaprot, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. Serpenyőben kiolvasztjuk a szalonna zsírját, aranybarnára pirítjuk, majd félrehúzzuk és összekeverjük a kifőtt tésztával. Rátesszük a túrós mixünket, ezzel is összeforgatjuk, és tálalhatjuk is.

Pikáns oldalas paprikás-kapros csuszával

Ha tetszett a Pikáns oldalas paprikás-kapros csuszával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept