Megúszós sütik

Rigolettó

Rigolettó

Hozzávalók
A tésztához
200 g
vaj
180 g
porcukor
2 db
tojás
50 g
holland kakaópor
210 g
liszt
A töltelékhez
160 g
étcsoki
100 ml
tejszín
A díszítéshez
50 g
étcsoki

Elkészítés
A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojásokat is kihabosítjuk, majd a vajhoz keverjük. Belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet, összeállítjuk a tésztát és nyomózsákba töltjük. Sütőpapíros tepsire pici babapiskóta méretű formákat nyomunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük őket.
A töltelékhez a tejszínt jól felmelegítjük, leöntjük vele az összetördelt csokit, megvárjuk amíg felolvad, elkeverjük és langyosra hűtjük, majd habverővel kihabosítjuk. Kb. 1 teáskanálnyi krémmel összetapasztjuk kettesével a sütiket. A díszítéshez való csokit megolvasztjuk és pici nyomózsákba, vagy sütőpapírból hajtott tölcsérbe töltjük és “becsíkozzuk” vele a sütik tetejét.[caption id="" align="alignnone" width="1080"]
A rigolettó elkészítése[/caption]Ha tetszett a rigolettó recepje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A rigolettó (na nem az opera) kicsit olyasmi mint a vajas néró, de mégis más. Hasonló a formája, ugyanúgy meg van töltve, és aprósüti kategóriába sorolható, illetve nem tudod abbahagyni ha elkezded enni. A különbség az, hogy ez a csokiimádók kedvence, hiszen kakaós a tésztája és még a krém is csokis benne.

Hozzávalók

30 darabhoz
A tésztához
200 g
vaj
180 g
porcukor
2 db
tojás
50 g
holland kakaópor
210 g
liszt
A töltelékhez
160 g
étcsoki
100 ml
tejszín
A díszítéshez
50 g
étcsoki
A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojásokat is kihabosítjuk, majd a vajhoz keverjük. Belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet, összeállítjuk a tésztát és nyomózsákba töltjük. Sütőpapíros tepsire pici babapiskóta méretű formákat nyomunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük őket.
A töltelékhez a tejszínt jól felmelegítjük, leöntjük vele az összetördelt csokit, megvárjuk amíg felolvad, elkeverjük és langyosra hűtjük, majd habverővel kihabosítjuk. Kb. 1 teáskanálnyi krémmel összetapasztjuk kettesével a sütiket. A díszítéshez való csokit megolvasztjuk és pici nyomózsákba, vagy sütőpapírból hajtott tölcsérbe töltjük és “becsíkozzuk” vele a sütik tetejét.[caption id="" align="alignnone" width="1080"]
A rigolettó elkészítése[/caption]Ha tetszett a rigolettó recepje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Rigolettó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept