Megúszós kaják

Sóskalácsfelfújtfüstölttarjávaléscsicseriborsóval

Sós kalácsfelfújt füstölt tarjával és csicseriborsóval

Hozzávalók
600 g
kalács
1 konzerv
csicseriborsó
cayenne bors
olívaolaj
150 g
füstölt tarja
4 db
tojás
400 ml
tej
1 tk
dijoni mustár
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
150 g
cheddar sajt
150 ml
tejszín
vaj

Elkészítés
A csicseriborsót egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, szépen eligazgatjuk, hogy lazán szétterüljenek, megloccsantjuk olívaolajjal és mehet rá egy kis adag cayenne bors, majd irány a 190 fokra előmelegített sütő, 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.  Közben a tarját felkockázzuk és vaj és olívaolaj keverékén szépen körbepirítjuk, majd félretesszük. Ha a csicseriborsó elkészült, kivesszük és a sütő hőmérsékletét levesszük 180 fokra. A tejet, a tejszínt, a mustárt, a tojásokat összekeverjük, belereszeljük a sajt nagy részét, alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, valamint frissen reszelt szerecsendióval és egy csipet cayenne borssal fűszerezzük.
A kalácsot kb. 1 centi vastag szeletekre vágjuk.  Egy 20x26 centis tűzálló edényt kivajazunk, a kalácsokat szépen elkezdjük lepakolni az aljára. Mehet rá a csicseriborsó és a sült tarja fele, majd rázúdítjuk az öntet kevesebb mint felét. Újabb réteg kalács és a maradék tarja és persze a csicseriborsó is, majd nyakon öntjük a maradék öntettel. Reszelünk rá még egy kis sajtot és irány a 180 fokra előmelegített sütő és kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Kész! Ha kicsit kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
A kalácsfelfújt tálalása[/caption]Ha tetszett a kalácsfelfújt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Igazi megúszós kaja, nem csak húsvétra! Talán ez a legnagyszerűbb dolog ami a megmaradt szikkadt kaláccsal történhet! Ne várjatok semmire: sütőre fel!

Hozzávalók

4 főre
600 g
kalács
1 konzerv
csicseriborsó
cayenne bors
olívaolaj
150 g
füstölt tarja
4 db
tojás
400 ml
tej
1 tk
dijoni mustár
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
150 g
cheddar sajt
150 ml
tejszín
vaj
A csicseriborsót egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, szépen eligazgatjuk, hogy lazán szétterüljenek, megloccsantjuk olívaolajjal és mehet rá egy kis adag cayenne bors, majd irány a 190 fokra előmelegített sütő, 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.  Közben a tarját felkockázzuk és vaj és olívaolaj keverékén szépen körbepirítjuk, majd félretesszük. Ha a csicseriborsó elkészült, kivesszük és a sütő hőmérsékletét levesszük 180 fokra. A tejet, a tejszínt, a mustárt, a tojásokat összekeverjük, belereszeljük a sajt nagy részét, alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, valamint frissen reszelt szerecsendióval és egy csipet cayenne borssal fűszerezzük.
A kalácsot kb. 1 centi vastag szeletekre vágjuk.  Egy 20x26 centis tűzálló edényt kivajazunk, a kalácsokat szépen elkezdjük lepakolni az aljára. Mehet rá a csicseriborsó és a sült tarja fele, majd rázúdítjuk az öntet kevesebb mint felét. Újabb réteg kalács és a maradék tarja és persze a csicseriborsó is, majd nyakon öntjük a maradék öntettel. Reszelünk rá még egy kis sajtot és irány a 180 fokra előmelegített sütő és kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Kész! Ha kicsit kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
A kalácsfelfújt tálalása[/caption]Ha tetszett a kalácsfelfújt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Sós kalácsfelfújt füstölt tarjával és csicseriborsóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept