Fantasztikus desszertek

Szuperszínescukormázasfánkok

Szuperszínes cukormázas fánkok

Hozzávalók
A tésztához:
240 g
100 ml
tej
20 g
friss élesztő
30 g
porcukor
2 db
nagyobb tojássárgája
1 csipet
30 g
olvasztott vaj
A bevonáshoz:
2 db
tojásfehérje
150 g
porcukor
0.5 db
citrom leve
matcha por
céklapor (vagy kevés átzúzott málna)
1 tk
fagyasztott áfonya pürésítve (botmixerrel)
A díszítéshez:
liofilizált málna
aprított pisztácia
áfonyaszemek
színes cukorkák

Elkészítés
A tésztához a hozzávalókat (a vaj kivételével) összegyúrjuk, majd amikor már összeállt hozzáöntjük a vajat is és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen legalább 30 percig kelesztjük. Mikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kb 6 cm-es szaggatókkal kiszaggatjuk, a közepüket pedig az ujjhegyünkkel kiszúrjuk, hogy lyukas legyen a közepe. A fánkokat forró olajban kisütjük (pár perc alatt mindkét oldaluk megsül), és papírtörlőre szedjük.
Ezután összedobjuk a díszítést. A tojásfehérjét fehéredésig keverjük a porcukorral és fél citrom levével, majd 2-2 kanálnyi mennyiséget kirakunk 3 tálkába. Az egyikbe matcha port, a másikba céklaport (vagy pürésített málnát), a harmadikba pedig pürésített áfonyát keverünk. A színes mázakba mártjuk a fánkok egyik felét, majd megszórjuk őket tetszőlegesen vágott pisztáciával, áfonyaszemekkel, liofilizált málnával vagy szórócukorral, esetleg csokival, de ízlés szerint bármivel, amivel jól esik. Minél színesebb, annál jobb!:)

www.streetkitchen.hu

Ha már kipróbáltátok a joghurtfánk és a túrófánk receptünket is, és jöhet a következő kihívás, akkor készítsetek ilyen színes, ultra finom cukormázas fánkokat! Farsangra pont jó lesz, de az is biztos, hogy vendégváró falatnak is király ötlet!

Hozzávalók

10 darabhoz
A tésztához:
240 g
100 ml
tej
20 g
friss élesztő
30 g
porcukor
2 db
nagyobb tojássárgája
1 csipet
30 g
olvasztott vaj
A bevonáshoz:
2 db
tojásfehérje
150 g
porcukor
0.5 db
citrom leve
matcha por
céklapor (vagy kevés átzúzott málna)
1 tk
fagyasztott áfonya pürésítve (botmixerrel)
A díszítéshez:
liofilizált málna
aprított pisztácia
áfonyaszemek
színes cukorkák
A tésztához a hozzávalókat (a vaj kivételével) összegyúrjuk, majd amikor már összeállt hozzáöntjük a vajat is és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen legalább 30 percig kelesztjük. Mikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kb 6 cm-es szaggatókkal kiszaggatjuk, a közepüket pedig az ujjhegyünkkel kiszúrjuk, hogy lyukas legyen a közepe. A fánkokat forró olajban kisütjük (pár perc alatt mindkét oldaluk megsül), és papírtörlőre szedjük.
Ezután összedobjuk a díszítést. A tojásfehérjét fehéredésig keverjük a porcukorral és fél citrom levével, majd 2-2 kanálnyi mennyiséget kirakunk 3 tálkába. Az egyikbe matcha port, a másikba céklaport (vagy pürésített málnát), a harmadikba pedig pürésített áfonyát keverünk. A színes mázakba mártjuk a fánkok egyik felét, majd megszórjuk őket tetszőlegesen vágott pisztáciával, áfonyaszemekkel, liofilizált málnával vagy szórócukorral, esetleg csokival, de ízlés szerint bármivel, amivel jól esik. Minél színesebb, annál jobb!:)

Ha tetszett a Szuperszínes cukormázas fánkok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept