Street Kitchen

Atélsztárja:gesztenyekrémleves

A tél sztárja: gesztenyekrémleves

Hozzávalók
100 ml
tejszín
1 fej
kisebb hagyma
1 db
sárgarépa
olívaolaj
só, bors
kakukkfű (friss vagy szárított)
500 ml
víz
300 g
főtt gesztenye

Elkészítés
A megtisztított hagymát és a répát apróra vágjuk és kevés olívaolajon egy lábasban üvegesre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfű leveleivel és pár perc után felöntjük a vízzel, beledobáljuk a főtt gesztenyét és kb. 20 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, még egyszer felforraljuk és végül botmixerrel pürésítjük.

www.streetkitchen.hu

Télen minden leves recept aranyat ér, de ha az még gesztenyés is, akkor aztán pláne! Itt van egy szupergyors gesztenyekrémleves Nóritól, ami annyira egyszerű és mégis zseniális, hogy garantáltan ti sem csak egyszer fogjátok elkészíteni idén télen.

Hozzávalók

2 - 3 személyre
100 ml
tejszín
1 fej
kisebb hagyma
1 db
sárgarépa
olívaolaj
só, bors
kakukkfű (friss vagy szárított)
500 ml
víz
300 g
főtt gesztenye
A megtisztított hagymát és a répát apróra vágjuk és kevés olívaolajon egy lábasban üvegesre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfű leveleivel és pár perc után felöntjük a vízzel, beledobáljuk a főtt gesztenyét és kb. 20 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, még egyszer felforraljuk és végül botmixerrel pürésítjük.

Ha tetszett a tél sztárja: gesztenyekrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept