Szendvics

Chicagostylehotdog-úgy,ahogyaztkell!

Chicago style hot dog - úgy, ahogy azt kell!

Hozzávalók
A kiflihez
225 ml
szobahőmérsékletű tej
30 g
cukor
15 g
élesztő
500 g
liszt
1 db
tojás
1 ek
75 g
szobahőmérsékletű olvasztott vaj
1 db
tojás a lekenéshez
4 - 5 ek
egész mák
Az összeszereléshez
9 db
virsli
1 fej
vöröshagyma (nagy)
2 db
paradicsom
4 - 5 db
savanyú uborka
mustár
ízlés szerint pepperoni
a tálaláshoz sült krumpli

Elkészítés
A kiflihez az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk, majd összekeverjük egy tálban a liszttel, sóval, vajjal, tojással és 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Ezután a tetejét megszórjuk egy kis liszttel és konyharuhával letakarjuk. 1 órán át kelesztjük. Ha megkelt, egy deszkán 90 grammos bucikat formázunk belőle. Egy kis vágódeszkával henger alakúra formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire téve, letakarva, 30 percig kelesztjük őket.
image does not exist
A tojást egy kevés vízzel egy villával elkeverjük, lekenjük a bucik tetejét és megszórjuk mákkal. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra, úgy, hogy egy tálat rakunk az aljára, amibe aztán forró vizet öntünk. Az így keletkező gőzben sütjük a hot dog kifliket 10 percig, míg aranybarnák nem lesznek. Amíg sül, a virslit megfőzzük, vékonyra szeleteljük a hagymát, paradicsomot, uborkát és a pepperonit. A kihűlt bucikat elfelezzük, nyomunk rá egy kis mustárt, beletesszük a hagymát, paradicsomot, uborkát, pepperonit, majd a virslit és megismételjük a zöldségekkel és a mustárral. Sült krumplival tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ebben a kajában minden benne van, ami az eredeti chicago style hot dogot jellemzi: mákos buci, hagyma, paradicsom, savanyú uborka, egy jóféle virsli, na meg persze egy jó adag mustár. Teszteljétek!

Hozzávalók

9 darabhoz
A kiflihez
225 ml
szobahőmérsékletű tej
30 g
cukor
15 g
élesztő
500 g
liszt
1 db
tojás
1 ek
75 g
szobahőmérsékletű olvasztott vaj
1 db
tojás a lekenéshez
4 - 5 ek
egész mák
Az összeszereléshez
9 db
virsli
1 fej
vöröshagyma (nagy)
2 db
paradicsom
4 - 5 db
savanyú uborka
mustár
ízlés szerint pepperoni
a tálaláshoz sült krumpli
A kiflihez az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk, majd összekeverjük egy tálban a liszttel, sóval, vajjal, tojással és 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Ezután a tetejét megszórjuk egy kis liszttel és konyharuhával letakarjuk. 1 órán át kelesztjük. Ha megkelt, egy deszkán 90 grammos bucikat formázunk belőle. Egy kis vágódeszkával henger alakúra formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire téve, letakarva, 30 percig kelesztjük őket.
image does not exist
A tojást egy kevés vízzel egy villával elkeverjük, lekenjük a bucik tetejét és megszórjuk mákkal. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra, úgy, hogy egy tálat rakunk az aljára, amibe aztán forró vizet öntünk. Az így keletkező gőzben sütjük a hot dog kifliket 10 percig, míg aranybarnák nem lesznek. Amíg sül, a virslit megfőzzük, vékonyra szeleteljük a hagymát, paradicsomot, uborkát és a pepperonit. A kihűlt bucikat elfelezzük, nyomunk rá egy kis mustárt, beletesszük a hagymát, paradicsomot, uborkát, pepperonit, majd a virslit és megismételjük a zöldségekkel és a mustárral. Sült krumplival tálaljuk.

Ha tetszett a Chicago style hot dog - úgy, ahogy azt kell! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept