Szendvics

Tépettlibahúsosburger

Tépett libahúsos burger

Hozzávalók
A húshoz
1 l
víz
100 g
2 db
libacomb
1 db
libamell
1 kg
libazsír
5 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 szál
rozmaring
3 szál
kakukkfű
1 tk
egész bors
4 db
babérlevél
A vinaigrette öntethez
4 ek
vörösborecet
8 ek
extraszűz olívaolaj
2 tk
dijoni mustár
2 mk
méz
só, bors
A sütőtökös salátához
1 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
2 db
piros kaliforniai paprika
1 tk
chilipaszta
500 g
sütőtök
0.5 csokor
koriander
100 g
parmezán
A céklachipshez
1 db
cékla
bő étolaj a sütéshez

Elkészítés

A vízben elkeverjük a sót, hogy feloldódjon, majd a húsokat a konfitálás előtt 3-4 órára belerakjuk ebbe a sóoldatba.

Egy mélyebb tepsibe kenünk egy kevés zsírt, majd jöhetnek a leöblített, szárazra törölt húsok. Rádobjuk a megroppantott fokhagymagerezdeket, a cikkekbe vágott vöröshagymát és a többi fűszert, és az egészet nyakon öntjük a felolvasztott zsírral. 160 fokra előmelegített sütőben 2 órát sütjük, aztán 120 fokra csökkentjük a hőmérsékletet és így sütjük további 1 órát, majd 80 fokra vesszük vissza a hőt, és adunk neki még 1 órát. Végül kikapcsolt sütőben pihentetjük további 1 órát. Ezután kivesszük a zsírból a húsokat, és szálaira tépkedjük.

A vinaigrette hozzávalóit egy zárható befőttesüvegbe rakjuk, és alaposan összerázzuk.

A salátához egy serpenyőben lepirítjuk az olívaolajon a finomra vágott fokhagymát, a felkockázott paprikát és a chilipasztát kb. 3 perc alatt. Az 1 cm-es kockákra vágott sütőtököt bő, forrásban lévő vízben 2 percig főzzük, leszűrjük és kicsit lehűtjük. Összekeverjük a lepirított fokhagymás-chilis paprikával, az aprított korianderrel és a lereszelt parmezánnal, majd ráöntjük a vinaigrette felét. 

A céklát alaposan megmossuk, és egy mandolinnal 2 mm vastagon felszeleteljük. Leitatjuk róla a nedvességet, bő forró olajban kisütjük, picit lecsepegtetjük és sózzuk. Ha szuper ropogósra szeretnénk a zöldségchipset, a megsült céklaszeleteket szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 200 fokra előmelegített sütőben 5 percet sütjük.

A hambik összeállítása

A kettévágott hamburgerbuci aljába halmozunk egy adag sütőtökös salátát, erre jöhet egy nagy adag tépett hús. Szedünk rá egy adag madársalit, amit nyakon öntünk vinaigrette-tel, majd ráhelyezünk pár szelet céklachipset és a buci tetejét.

pulled-libahusos-burger (3)
Tépett libahúsos burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Sütési idő: 4 óra
  • Pihentetés: minimum 4 óra

www.streetkitchen.hu

Nem csak marhából készülhet fullos hambi, tesáim! Novemberben minden a libáról szól, szóval egy brutál pulled goose burgert álmodtam meg: és így lesz az álomból valóság! Na csá!

Hozzávalók

4 db burgerhez
A húshoz
1 l
víz
100 g
2 db
libacomb
1 db
libamell
1 kg
libazsír
5 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 szál
rozmaring
3 szál
kakukkfű
1 tk
egész bors
4 db
babérlevél
A vinaigrette öntethez
4 ek
vörösborecet
8 ek
extraszűz olívaolaj
2 tk
dijoni mustár
2 mk
méz
só, bors
A sütőtökös salátához
1 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
2 db
piros kaliforniai paprika
1 tk
chilipaszta
500 g
sütőtök
0.5 csokor
koriander
100 g
parmezán
A céklachipshez
1 db
cékla
bő étolaj a sütéshez

A vízben elkeverjük a sót, hogy feloldódjon, majd a húsokat a konfitálás előtt 3-4 órára belerakjuk ebbe a sóoldatba.

Egy mélyebb tepsibe kenünk egy kevés zsírt, majd jöhetnek a leöblített, szárazra törölt húsok. Rádobjuk a megroppantott fokhagymagerezdeket, a cikkekbe vágott vöröshagymát és a többi fűszert, és az egészet nyakon öntjük a felolvasztott zsírral. 160 fokra előmelegített sütőben 2 órát sütjük, aztán 120 fokra csökkentjük a hőmérsékletet és így sütjük további 1 órát, majd 80 fokra vesszük vissza a hőt, és adunk neki még 1 órát. Végül kikapcsolt sütőben pihentetjük további 1 órát. Ezután kivesszük a zsírból a húsokat, és szálaira tépkedjük.

A vinaigrette hozzávalóit egy zárható befőttesüvegbe rakjuk, és alaposan összerázzuk.

A salátához egy serpenyőben lepirítjuk az olívaolajon a finomra vágott fokhagymát, a felkockázott paprikát és a chilipasztát kb. 3 perc alatt. Az 1 cm-es kockákra vágott sütőtököt bő, forrásban lévő vízben 2 percig főzzük, leszűrjük és kicsit lehűtjük. Összekeverjük a lepirított fokhagymás-chilis paprikával, az aprított korianderrel és a lereszelt parmezánnal, majd ráöntjük a vinaigrette felét. 

A céklát alaposan megmossuk, és egy mandolinnal 2 mm vastagon felszeleteljük. Leitatjuk róla a nedvességet, bő forró olajban kisütjük, picit lecsepegtetjük és sózzuk. Ha szuper ropogósra szeretnénk a zöldségchipset, a megsült céklaszeleteket szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 200 fokra előmelegített sütőben 5 percet sütjük.

A hambik összeállítása

A kettévágott hamburgerbuci aljába halmozunk egy adag sütőtökös salátát, erre jöhet egy nagy adag tépett hús. Szedünk rá egy adag madársalit, amit nyakon öntünk vinaigrette-tel, majd ráhelyezünk pár szelet céklachipset és a buci tetejét.

pulled-libahusos-burger (3)
Tépett libahúsos burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Sütési idő: 4 óra
  • Pihentetés: minimum 4 óra

Ha tetszett a Tépett libahúsos burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept