A vízben elkeverjük a sót, hogy feloldódjon, majd a húsokat a konfitálás előtt 3-4 órára belerakjuk ebbe a sóoldatba.
Egy mélyebb tepsibe kenünk egy kevés zsírt, majd jöhetnek a leöblített, szárazra törölt húsok. Rádobjuk a megroppantott fokhagymagerezdeket, a cikkekbe vágott vöröshagymát és a többi fűszert, és az egészet nyakon öntjük a felolvasztott zsírral. 160 fokra előmelegített sütőben 2 órát sütjük, aztán 120 fokra csökkentjük a hőmérsékletet és így sütjük további 1 órát, majd 80 fokra vesszük vissza a hőt, és adunk neki még 1 órát. Végül kikapcsolt sütőben pihentetjük további 1 órát. Ezután kivesszük a zsírból a húsokat, és szálaira tépkedjük.
A vinaigrette hozzávalóit egy zárható befőttesüvegbe rakjuk, és alaposan összerázzuk.
A salátához egy serpenyőben lepirítjuk az olívaolajon a finomra vágott fokhagymát, a felkockázott paprikát és a chilipasztát kb. 3 perc alatt. Az 1 cm-es kockákra vágott sütőtököt bő, forrásban lévő vízben 2 percig főzzük, leszűrjük és kicsit lehűtjük. Összekeverjük a lepirított fokhagymás-chilis paprikával, az aprított korianderrel és a lereszelt parmezánnal, majd ráöntjük a vinaigrette felét.
A céklát alaposan megmossuk, és egy mandolinnal 2 mm vastagon felszeleteljük. Leitatjuk róla a nedvességet, bő forró olajban kisütjük, picit lecsepegtetjük és sózzuk. Ha szuper ropogósra szeretnénk a zöldségchipset, a megsült céklaszeleteket szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 200 fokra előmelegített sütőben 5 percet sütjük.
A hambik összeállítása
A kettévágott hamburgerbuci aljába halmozunk egy adag sütőtökös salátát, erre jöhet egy nagy adag tépett hús. Szedünk rá egy adag madársalit, amit nyakon öntünk vinaigrette-tel, majd ráhelyezünk pár szelet céklachipset és a buci tetejét.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Sütési idő: 4 óra
- Pihentetés: minimum 4 óra